Tučnjave, hapšenja, pretresi, krv i suze. Pogledajte mučne snimke iz Banje Luke

Jake policijske snage rastjerale su danas navečer nekoliko stotina prosvjednika koji su se okupili u središtu Banje Luke. Prosvjedovali su zbog uhićenja oca i majke ubijenog Davida Dragičevića, koji traže istinu o ubojstvu svog sina. Prosvjedovalo se i u Mostaru i Sarajevu, ali najopasnije je bilo upravo u Banjoj Luci piše Index.

Policajci sa štitovima i kacigama zapriječili su prilaze zgradama u kojima je sjedište predsjednika Republike Srpske i Narodne skupštine, a pripadnici interventne policije bili su raspoređeni i na Trgu Krajine s kojega su ranije tijekom popodneva uz uporabu sile rastjerali pripadnike prosvjedne skupine “Pravda za Davida”.

S tog je trga uz policijsku pomoć uklonjeno i improvizirano spomen-obilježje podignuto u znak sjećanja na Davida ubijenog pod nerazjašnjenim okolnostima u ožujku u Banjoj Luci, a komunalci su odnijeli i fotografije, cvijeće i svijeće.

Pripadnici skupine “Pravda za Davida” ipak su nastavili prosvjedovati i nakon što su silom potjerani sa središnjeg gradskog trga kružeći u koloni okolnim ulicama.

Kada su se okupili u parku preko puta trga na njih je nasrnuo policijski kordon te su ih potom policajci gurali štitovima. Mučne snimke obišle su medije u regiji, ali i svijetu. Policija koja nasilno tjera prosvjednike, guraju čak i starije, majke s djecom, cipelare oporbene zastupnike…

https://i.rmbl.ws/s8/2/D/q/r/S/DqrSa.baa.1.mp4?b=0&u=cfsd
Хапшење НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА!

❌ Хапшење НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА по други пут данас!😥 Драшко је тренутно на хирургији УКЦ-а Републике Српске! ✒️ Драшков тим

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on Utorak, 25. decembar 2018.
Dirljiva poruka žene koja kleči okružena policajcima

Dirljiva poruka žene koja kleči okružena policajcima

Posted by Srpskainfo.com on Utorak, 25. decembar 2018.

Otac ostaje u pritvoru, majka na slobodi

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića koji je uhićen u jutarnjim satima u večernjim je satima i dalje bio u policijskom pritvoru kamo je priveden pod optužbom da je prijetio ministru policije RS Draganu Lukaču. Obitelj Davida Dragičevića optužuje policiju da zataškava okolnosti njegova ubojstva.

Majka ubijenog mladića Suzana Radanović koja je također bila privođena tijekom dana kazala je novinarima kako je policija pretražila obiteljsku kuću u vlasništvu obitelji Dragičević no pri tom ništa nisu našli a navodno su tragali za oružjem.

Policija je pri tom satima u kući držala dvoje malodobne djece bez roditeljske pratnje.

“Sutra svatko može očekivati to što smo mi dočekali”, kazala je Radanović koja se nakon puštanja iz policijske postaje ponovo pridružila prosvjednicima.

U pritvoru su i dalje oporbeni zastupnici Draško Stanivuković, Adam Šukalo i Davor Dragičević, koji će prema trenutnim informacijama noć provesti u pritvoru.

Sutra novi prosvjed

Davidova majka Suzana pozvala je građane na novi prosvjed sutra u 18 sati ispred crkve Hrama Hrista spasitelja.