Tropske noći i oluje s grmljavinom: Pogledajte vremensku prognozu za naredne dane

Enes Džafić, član prve bh. zajednice lovaca na oluje – Bosnia Storm Chasers, objavio je kako ovog tjedna ulazimo u fazu tropskih noći.

“Tropske noći prkosit će grmljavinskim pljuskovima”, napisao je Džafić.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za ovaj tjedan dali su sličnu prognozu.

Danas u Bosni uglavnom pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano, uz umjeren porast naoblake poslije podne što može uvjeovati pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 19 do 25, na jugu od 26 do 31 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U većem dijelu Bosne poslije podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevne od 26 do 32 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni postepeno naoblačenje može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu do 22, a dnevne od 26 do 33 °C.