Tribinom ‘Bubrezi koji život znače’ u Vitezu obilježen Svjetski dan bubrega

Udruga dijaliziranih i transplantiranih osoba Srednjobosanske županije u nedjelju, 17. ožujka, javnom tribinom „Bubrezi koji život znače”, u prepunoj kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu obilježila je Svjetski dan bubrega.

Tribinu je otovrio predsjednik UDIT-a SBŽ, Tomislav Žuljević, a radni dio preuzeli su stručnjaci iz oblasti nefrologije, koji su u Vitez došli iz Zagreba, Tuzle i Sarajeva.

„Suorganizatori ove tribine bili su NVO „Otvorena mreža” i Donorska mreža Kantona Sarajevo, a uz predstavnike brojnih udruga iz cijele BiH i Republike Hrvatske, na tribinu se odazvao veliki broj građana, bubrežnih bolesnika, ali i ljudi iz struke, politike i vjerskih zajednica. Prije same tribine održali smo radni sastanak predstavnika udruga na kojem je pokrenuta inicijativa za udruživanje u jednu asocijaciju svih udruga na nivou BiH” rekao je za Fenu Tomislav Žuljević, predsjednik UO UDIT-a SBŽ.

Javna tribina protekla je u radnoj atmosferi, a u sam rad su se uključili i pacijenti koji su postavljali pitanja doktorima koji su imali prezentacije. Poslije tribine veliki broj građana pristupio je potpisivanju donorskih kartica, a sve je završilo prigodnim domjenkom.

Sljedeći sastanak udruga zakazan je za travanj u Doboju.