Trener Ivica Bonić iz Viteza potpisao za kineskog drugoligaša

Ivica Bonić, dugogodišnji igrač i trener mladih selekcija i seniorske momčadi (protekle sezone u Premijer ligi op.a.), u prošloj jesenskoj sezoni trener NK Novi Travnik, otputovao je u Kinu gdje je proteklog vikenda potpisao jednogodišnji ugovor s klubom „Shanxi“, iz grada Tiyuan koji ima više od 4 milijuna stanovnika. Klub je drugoligaš a taj rang izborio je u prošloj sezoni.

Bonić je za Vitez.info kazao kako je već održao nekoliko treninga, a o kvaliteti svoje nove momčadi još ništa ne može govoriti, jer svoje igrače tek upoznaje a ne zna baš ništa ni o kvaliteti momčadi u ligi u kojoj se natječu.

Stadion na kojemu igra njegov klub „Shanxi“ prima čak 62 tisuće gledatelja i rekli su mu da na utakmicama zna biti dobro popunjen. Stanuje u hotelu gdje je smještena i većina igrača, a na trening ih iz hotela do stadiona i natrag vozi klupski autobus.

„Već prvih nekoliko dana mnogo što me ovdje impresioniralo, rekao bih iznenadilo, jasno mi je, čekaju me mnoge prepreke, no ja vjerujem da ću iz znati i moći savladati, na sve izazove odgovoriti“, kazao je za Vitez.info Ivica Bonić, uz pozdrave Vitežanima i nogometnim prijateljima diljem Bosne i Hercegovine.