Treće mjesto uz 7 medalja i pehar za predstavnike dijaliziranih i transplantiranih iz BiH

Ekipa iz BiH sudjelovala je na 1. Međunarodnim susretima dijaliziranih i transplantiranih “Struga 2019” Makedonija. Usprkos tomu što su ovo prvi susreti koje je organizirala Udruga “Nefron”, oni su organizirani besprijekorno.

“Naša mala ekipa koja je brojala 8 članova uputila se rano ujutro, 11.4. za Strugu. Put se oduljio, neki su malo kukali, ali nakon što smo ušli u prekrasni hotel Drim u Strumici i sreli poznata draga lica, drage prijatelje koji su nas čekali raširenih ruku i ozarenih lica, sav umor je nestao. Zagrljaji, poljupci,riječi dobrodošlice..po neka skrivena suza radosnica,što je i normalno, ipak vidjeli se nismo od susreta u Vitezu od prošle godine. Već sutra u petak 12.4. domaćin je pripremio odlična edukativna predavanja, s informacijama o dijalizi i transplantaciji u Makedoniji. Na otvorenoj tribini nazočili su svi koji nešto znače u zdravstvu Republike Sjeverne Makedonije te predstavnici prelijepe Strumice. Naravno da smo iskoristili prigodu da eminentnom skupu i pacijentima iz 6 zemalja Jugoistočne Europe prenesemo naše problem koje imamo u BiH, kada je u pitanju dijaliza i nedostatak transplantacija”, priopćili su iz Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH.

Nakon tribune uslijedila su sportska natjecanja, gdje su predstavnici BiH osvojili čak 7 medalja i ukupno treće mjesto, što je jako dobar rezultat.

Nakon natjecanja upriličeni su prekrasni izleti na Ohridsko jezero, Obali kostiju i sv.Naumu, gdje su domaćini priredili zajednički ručak.

“Vrijeme je zbilja prošlo jako brzo. Završnu večer uz dodjelu medalja, zahvalnica i pehara, obilježila je i odlična zabava uz uz glazbu uživo, do duboko u noć. Tu velikodušnost, gostoprimstvo, ljudskost, toplinu nigdje ne osjetišmo kao u Makedoniji. S time smo se svi složili. I neke organizacijske pogreške, koje su zanemarive, kompenzirane su njihovim osmjesima i željom da svakom sudioniku susreta ugode, da se osjeća kao kod svoje kuće. U tome su zaista uspjeli i zato ČESTITKE”, kazao je za Vitez.info Tomislav Žuljević, predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH.

Prethodni članak(VIDEO): Viteški Framaši: Himna Nacionalnog susreta Frame BiH
Sljedeći članakZENICA: Obilježena 26. godišnjica mučkih ubojstava i zločina nad pripadnicima HVO-a