Tražeći da se provede zakon o preustroju Općine Travnik, HDZ 1990 i Hrvatski narod putem društvenih mreža dobivaju prijetnje!

Općinski odbor HDZ 1990 Travnik je dana, 21. 1. 2016 godine., uputio priopćenje za javnost pod naslovom

“TRAVNIK KAO MOSTAR A NE MOSTAR KAO TRAVNIK“

koji se tiče preustroja Travnika kao Mostara što je predviđeno Zakonom o lokalnoj samoupravi i Amandmanom br. XXV na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine.

Tražeći da se provede Zakon o preustroju općine Travnik, HDZ 1990 i hrvatski narod putem društvenih mreža dobivaju prijetnje.

HDZ 1990 Travnik je u svom tekstu pozvao da se provedu zakonske odredbe, a ne nešto što nije u skladu sa zakonom, i na temelju zalaganja za provedbu zakona BiH dobiva prijetnje od strane građana putem društvenih medija na pojedinim portalima od kojih se neke mogu okarakterizirati i kao prijetnje smrću, a u najmanju ruku predstavljaju govor mržnje prema Hrvatima općine Travnik koje “treba iseliti” kao i ’93.

S obzirom na negativna iskustva na području općine Travnik u ranijim godinama (ubojstvo policajaca i povratnika), HDZ 1990 je pozvao sve nadležne institucije da utvrde stupanj opravdanosti prijetnji na pojedinim Facebook stranicama.

Kao dokaz dostavljamo priopćenje Općinske organizacije HDZ 1990 Travnik koje je objavio portal Radio TNT.

Napad na 1990

Travnik, 22. 01. 2016. godine
Ured za informiranje HDZ 1990 Travnik