Travnik: Uskoro obnova središnjeg trga i mosta kod Gimnazije

Na području općine Travnik pri kraju je nekoliko manjih infrastrukturnih projekata poput izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže te postavljanja nove rasvjete koji se realiziraju iz proračunskih sredstava namijenjenih za kapitalne investicije u iznosu od 1,3 milijuna KM.

Kako je pojasnio načelnik Admir Hadžiemrić, u tijeku je i obnova nekoliko putnih pravaca. Radovi su u ulici Paša mahala i u dijelu Bijelog Bučja i Pulca, a u pripremi je i obnova puta u dijelu Turbeta te nastavak rekonstrukcije ulice u Karauli.

Zahvaljujući sredstvima Federalnog fonda za povratak i Županije, obnovljen je put Turbe – Karaula u dijelu poslovne zone”, ističe Hadžiemrić.

U završnoj fazi je i obnova mosta u Obišenjaku, koji je bio u potpunosti srušen. U pripremi je izgradnja mosta na Vrelu, a od sredstava županijske i općinske Civilne zaštite obnovit ćemo most kod Gimnazije i Konaka. On je oštećen te će biti zamijenjen novim s dvije trake i dva nogostupa. Izabran je i izvođač radova, a to su „Doboj putevi”, koji su gradili i most na Piroti”, najavljuje Hadžiemrić.

Travničani vrlo brzo mogu očekivati i obnovu središnjeg gradskog trga, a posao bi trebao pripasti tvrtki “Građevinar”. Rekonstrukcija javne rasvjete u gradu radi se iz namjenskih sredstava.

Efekti su vidljivi, svjetlo je veoma kvalitetno, a potrošnja relativno mala. Imat ćemo i kvalitet i uštede postavljanjem LED rasvjete. To se najbolje vidi na magistralnom putu M-5 koji prolazi kroz grad”, kaže Hadžiemrić.

Nakon što bude završeno osposobljavanje dijela Gospodarsko-sportsko-kulturnog centra „Pirota”, vatrogasci će imati mnogo bolje uvjete za rad.

To nam je otvorilo mogućnost da uradimo nešto i u samoj dvorani i da je osposobimo za organizaciju sajmova i sličnih događaja. To je velik prostor i šteta je da ga ne koristimo, a nemamo sredstva za kompletan završetak radova”, dodao je Hadžiemrić.

Završen je javni poziv za idejno rješenje budućeg uređenja turističke zone ”Plava voda” u Travniku. Ovaj projekt bit će financiran kreditnim sredstvima iz kojih se financira i cijeli projekt Regionalnog vodovoda, a samo za ovu namjenu predviđena su sredstva u iznosu od 4 milijuna KM.

Otkupili smo sva tri idejna rješenja, od kojih ćemo napraviti kombinaciju. Na Općinskom vijeću očekujemo prezentaciju. Nakon izrade, projekt ćemo predati poduzeću “Regionalni vodovod Plava voda”, koje će implementirati ono što izabere Vijeće”, kazao je Hadžiemrić.

Izvor: Dnevni avaz