Travnik: Radnici konfekcije “Borac” ponovno prosvjeduju

Obespravljeni radnici konfekcije “Borac” iz Travnika okupili su se danas na prosvjedu ispred ispostave Porezne uprave u Travniku, gdje su ponovno zatražili uvezivanje radnog staža, naglašavajući da su prevareni.

Sindikalni povjerenik konfekcije “Borac” Samir Zahirović kaže kako je uvezivanje staža za više od 177 nezbrinutih radnika “Borca” dogovoreno prije mjeseca dana na sastanku u Vladi Federacije, ali da do toga nije došlo.

– Imamo Poreznu upravu koja ne želi riješiti status radnika. Sutra ćemo pješice krenuti u Novi Travnik, gdje ćemo, također, blokirati Poreznu upravu. Ako se ništa ne dogodi, u ponedjeljak ćemo pješice u Sarajevo, pa da vidim hoće li gospoda to dozvoliti bolesnim ženama. Novac za uvezivanje staža imamo od prodaje nekretnina i ne tražimo nikakvu milostinju – kazao je Zahirović.

Iako su radnici očekivali da im se obrati netko iz Porezne uprave u Travniku, Zahirović kaže da u zgradi danas nije bilo nikoga te da su je svi napustili prije nego što su radnici stigli.

Nekadašnji radnici konfekcije “Borac” koji su ostali bez posla očekuju da im radni staž bude uvezan novcem od prodaje hotela “Lipa“ u Travniku.

Među njima je 40 onih koji su stekli pravo na mirovinu, dok je 40 teško oboljelih.

Prethodni članakVitežanin Andrija Livančić krenuo na hodočašće u Bleiburg
Sljedeći članakNatječaj za izbor i imenovanje direktora JSP “Vitez stan” d.o.o. Vitez