TRAVNIK: Proslavljen sv. Ivan Krstitelj, patron istoimene župe u Travniku

U Travniku je je pred mnoštvom vjernika proslavljen patron župe sv. Ivana Krstitelja. Uz koncelebraciju brojnih svećenika travničkog dekanata misu je predvodio mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski u miru.

U uvodnom dijelu mise župnik župe u Travniku vlč. Marko Mikić, ujedno i dekan Travničkog dekanata pozdravio je sve nazočne kolege svećenike, kao i brojne hodočasnike koji su svojom nazočnošću uveličali blagdan sv. Ivana Krstitelja i patron župe u Travniku.

U svojoj propovijedi biskup Sudar je između ostalog govorio o veličini sv. Ivana Krstitelja kao sveca čije rođenje danas slave katolici diljem svijeta, istaknuo je njegove glavne osobine u vremenu u kojem je živio; skromnost, odnosno poniznost i hrabrost da navještava dolazak Spasitelja, svojim životom i dijelom pozivao je narod na obraćenje.

Uz proslavu sv. Ivana Krstitelja u Travniku ovaj svetac se slavio i u najvećem svetištu u BiH Podmilačju gdje je jučer i danas bilo više od 20 000 vjernika. Svetu misu uočnicu sinoć je predvodio kardinal Vinko Puljić, dok je danas središnje misno slavlje predvodio hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko.