Travnik: Promocija knjige poezije bivšeg sportaša Amela Gorinjca

Amel Gorinjac je godinama pisao stihove onako kako bi se pisali špijunski izvještaji i doušnički raporti – kriomice, u potaji…

Kada se okuražio da progovori o toj svojoj sklonosti da piše pjesme, u svojoj društvenoj sredini bio je dočekan s nevjericom, ignorancijom, nerijetko s podsmjehom onih koji knjige nisu baš ljubili. Tome je svakako doprinijela njegova sportska karijera dugogodišnjeg natjecatelja u jednom kolektivnom sportu, rukometu. Na djelu je bio stereotip i predrasuda o ljudima talentiranim za sport kao osobama nenadarenim i nezinteresiranim za umjetnost, naročito poeziju. Ne može biti da netko tko je svojevremeno nastupao u europskoj Ligi prvaka istovremeno piše nekakve stihove!?

Knjiga „Agape“ objavljena je u izdanju Zavičajnog muzeja Travnik, a uz podršku Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ.

Promocija se održava u programu kulturne manifestacije „Ljeto na Starom gradu“, u četvrtak, 27. lipnja 2019. godine, s početkom u 19 sati, na Tvrđavi Stari grad.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika promocija će biti održana na Kamernoj sceni Centra za kulturu (bivša Pozorišna zgrada).