TRAVNIK: Projekt TREIN će podržati 32 tvrtke u pred start up i start up fazi

Jučer je, četvrtak, 27. veljače 2020. godine, u Travniku održana početna konferencija projekta „TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik“. Ovaj projekt ima za cilj kroz sinergiju javnog, civilnog, privatnog i obrazovnog sektora kreirati dinamično i poticajno okruženje za otvaranje i rast novih poduzeća u atraktivnim i brzo rastućim sektorima na području općine Travnik i Kantona Središnja Bosna.

Projekt TREIN će, u cilju realizacije poduzetničkih ideja educirati najmanje 100 mladih nezaposlenih ljudi do 30 godina starosti, ali i podržati 32 tvrtke u pred start up i start up fazi u cilju uspostavljanja i razvitka najmanje 20 inovativnih start up-a. 

Projekt “TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik”

(eng. TREIN = TRavnik Entrepreneurship and Innovation Network) financira Europska unija u okviru programa EU4Business. Projekt TREIN će narednih 18 mjeseci implementirati Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Travnik koga čine Općina Travnik – vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje KSB, NVO Centar za edukaciju mladih CEM Travnik, Sveučilište “Vitez” u Travniku i Nobil d.o.o. Nova Bila.

Putem ovog partnerstva razvit će se sustav za stvaranje uvjeta za lakše pokretanje biznisa i poslovanja općenito, te formiranje inicijativa za rasterećenje privrede kroz promjenu poreske politike i smanjenje birokratskih procesa, a sve u cilju unaprijeđenja lokalnih kapaciteta i mehanizama podrške mladima za samozapošljavanje.

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Travnik je jedno od pet partnerstava kreiranih u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koji financira Europska unija u BiH, a realiziraju GIZ, UNDP i ILO.

Prethodni članakDinamovi simpatizeri i navijači najavljuju skoro osnivanje Udruge navijača Dinama u Vitezu
Sljedeći članakRukometna akademija Vitez uspješno realizirala projekt „Škola mini rukometa – male ruke za velike pobjede“