Travnik mora pasti!

Vitez je u osmini finala kupa protiv Sarajeva na Koševu odigrao vrlo dobro (1:1) i bio nadomak velikom iznenađenju. Međutim, u ruletu kaznenih udaraca presudio je s(p)retni golman Sarajeva Bandović, svojevremeno golman Viteza. „Nećemo se hvaliti dobrom igrom protiv Sarajeva jer smo na kraju ispali iz daljnjeg natjecanja u kupu BiH. Ali, nećemo ni žaliti niti tugovati za propuštenim, jer pred nama je možda i najvažnija utakmica sezone, susret sa susjedom Travnikom. Gledao sam Travničane u susretu s Borcem (0 : 1) u Travniku u prošlom kolu i uvjerio sam se da su vrlo solidna i dobro ukomponirana momčad, sa iskusnim trenerom. Međutim, zašto i to ne reći, mi smo bolja momčad, iako se igra u Zenici mi smo na svom terenu, igramo pred svojim vjernim navijačima i mi ćemo pobijediti”, nije krio optimizam trener Viteza Ante Miše, kojemu će ovo biti prvi prvenstveni susret na čelu Viteza.

Miše nema većih kadrovskih problema, nedostaje mu tek ozlijeđeni golman Perković, protiv Sarajeva je odmorio dvojicu važnih igrača, desnog bočnog Jurčevića i zadnjeg veznog Jurića. Protiv Zvijezde i Sarajeva Perkovića je uspješno zamijenio Živković, koji pred susret s Travnikom kaže: “Protiv Zvijezde i Sarajeva pokazali smo što i koliko možemo. Susret s Travnikom ima i dodatnu draž i dodatni naboj susjedskog derbija. Poštujemo Travničane, ali vjerujemo u svoje snage u za nas najvažnijem dijelu sezone ušli smo u pravu formu, dobra igra i pobjeda protiv Zvijezde oslobodila nas je grča koji nas je u igri sputavao, a susret protiv Sarajeva unio nam je novu snagu i vjeru da možemo i protiv najboljih. Puni smo samopouzdanja i vjere u vlastite snage, „nabrijani” smo voljom i željom za pobjedom koju ćemo, uz naše vjerne navijače i ostvariti”.

Prema najavi trenera Miše, Vitez će susret s Travnikom početi u sastavu: Živković, Jurčević, Imamović, Brekalo, Branković – Jurić, Kapetan, Šišić, Vidović – Dilaver i Smriko. U konkurenciji za nastup još su: Kovač, J. Šantić, Kožulj, Livančić, Badrov, Dedić i Hasanović.

Zvonimir Čilić