Travnik, Jajce i Vlašić destinacije za ekskurzije

Srednja Bosna postaje posljednjih godina omiljena destinacija za školske ekskurzije iz cijele Bosne i Hercegovine. Potvrdio je to i direktor Turističke zajednice SBŽ, Miroslav Matošević, koji je rekao kako je ovo posebno vidiljivo u svibnju, koji je rezerviran za ekskurzije.

Zabavni sadržaji

Svibanj je i ove godine obilježen brojnim ekskurzijama učenika koji su, uz veselo druženje i pjesmu, na edukativno-zabavan način učili o prirodnoj baštini i najznačajnijoj riznici kulturno-povijesnog naslijeđa ovog kraja – rekao je Matošević.

Prema njegovim riječima, najčešće destinacije su Jajce i Travnik, uz nezaobilazni Vlašić.

Najdraže učeničke destinacije su svakako gradovi Jajce, Travnik i Vlašić, ali su brojne posjete i drugim destinacijama središnje Bosne na proputovanjima do krajnjih odredišta – rekao je Matošević.

Osim učeničkih ekskurzija, najavio je dobre dane i za sportski turizam, pogotovo na Vlašiću.

Gosti iz Egipta

Kao jedna od top-sportskih destinacija infrastrukturom se, svakako, izdvaja planina Vlašić, gdje se u ovom trenutku, u okviru sportskih terena hotela “Sunce”, na pripremama nalazi i U-17 košarkaška reprezentacija Egipta – ističe Matošević.

Teren s garažama

Sva turistička poduzeća na Vlašiću već duže vrijeme željno očekuju gradnju modernog nogometnog terena s podzemnim garažama u okviru SRC “Vlašić”. U narednom periodu planiraju se i nove investicije u okviru sportskih terena “Romari” u Vitezu – naglašava Matošević.

Izvor: Travnički vjesnik