Travnik: Hrvati bojkotiraju nedjeljne izbore za načelnika općine

Prijevremni izbori za načelnika općine Travnik bit će održani u nedjelju, 7. kolovoza. Izborna šutnja počinje sutra u 07.00 sati i traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 7. kolovoza do 19.00 sati, priopćeno je danas iz Centralne izborne komisije BiH.

Na glasačkom listiću naći će se imena dva kandidata za načelnika i to: Admir Hadžiemrić (SDA) i Admir Arnautović (SDP).

 

Za potrebe izbora formirano je 66 biračkih mjesta i tri mobilna tima, a pravo glasa ima ukupno 44.336 birača, priopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Hrvatske stranke ovoga puta nisu izašle sa svojim kandidatom za načelnika općine Travnik te su odlučile bojkotirati nedjeljne izbore. Neke političke stranke s hrvatskim predznakom pozvale su Hrvate Travnika da izbore bojkotiraju, odnosno da ne izađu na iste te da upravo taj čin bude izraz volje hrvatskog naroda općine Travnik. Također, među običnim hrvatskim pukom vlada apsolutna nezainteresiranost za nedjeljne izbore.

„Promišljajući o trenutnoj političkoj situaciji kako u FBiH, Županiji Središnja Bosna s naglaskom na Općinu Travnik, suglasni sa svim drugim hrvatskim političkim strankama, donijeli smo ovakvu odluku s ciljem da našim ne sudjelovanjem, odnosno političkom šutnjom i prosvjedom potaknemo sve relevantne državne i međunarodne čimbenike da konačno čuju glas Hrvata Travnika. Za Hrvate nema smisla imati kandidata za načelnika općine Travnik sve dok je izborni takav kakav jest. A naš odnos spram izbora je na neki način i naša poruka Bošnjacima da im mi ne želimo birati načelnika Bošnjaka, kako to oni nama rade s hrvatskim članom Predsjedništva BiH“ izjavio je Nikola Lovrinović zamjenik predsjednika HDZ BiH i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB.