Travnik: Đenana Imširović bila na kontroli u Turskoj, vijesti nisu dobre…

Đenana Imširović iz Karaule, nadomak Travnika, desetak godina se bori s teškom bolešću, tumorom koji je napao njeno tijelo i nemilosrdno se širio u njenom stomaku.

Nakon što je Đenana imala operaciju u Turskoj prilikom koje je uklonjen dio tumora, podvrgnuta je terapijama, no ipak “čudovište” u njoj kako je kazala i dalje raste.

Prenosimo u cijelosti Đenanin Facebook status:   

“Dragi moji, javljam vam se nakon obavljenih kontrolnih pregleda u Turskoj. Jučer je bilo punih 10 godina kako se borim s ovim čudovištem u sebi. Za praznik žena 8. Mart 2009.god sam dobila ovaj “poklon” s kojim se grčevito borim sve ove godine. Nažalost, ni sada situacija nije najbolja. Na kontroli u Turskoj 7.3.2019. je potvrđeno da radioterapije koje sam primala nisu dale dobre rezultate te da je tumor ponovno u progresiji (raste). Turski ljekari ne vide izlaz ni u kakvom drugom vidu terapije sem operativnom. Njihovo mišljenje je da se tumor prati do određene veličine da ne ugrozi okolne organe kao što je to bio slučaj na prošloj operaciji gdje sam ostala bez desnog bubrega, maternice, 15cm tankog crijeva, oštećenja nerava što je uzrokovalo i poremećaj funkcije desne noge, te da se opet pristupi hirurško-operativnoj metodi tj. otklanjanju tumora hirurškim putem. Sljedeća kontrola je planirana u 7. mjesecu ove godine. Još jednom se zahvaljujem svima na nesebičnoj podršci, kako moralnoj tako i financijskoj, i nadam se da ćete me i dalje podržavati u mojoj borbi. Trudit ću se da istrajem u svemu ovome i dalje ću da se borim svim silama da pobijedim ovo čudoviste koje raste u meni.”