TRAVNIČKA BOŽIĆNA ČAROLIJA: Predstavljena zbirka pjesama “Krletka” Vitežanke Marjane Strukar

U sklopu programa Travničke božićne čarolije u srijedu je predstavljena zbirka pjesama “Krletka”, autorice Marjane Strukar iz Viteza.

Riječ je o zbirci pjesama koja je svjetlo dana trebala ugledati još prije dvadeset godina, no stjecajem okolnosti, morala je sačekati više od punoljetstva.

“Krletka” je predstavljena u prostorijama HKD “Napredak” Travnik, a ne zadovoljstvo nazočnih, osim autorice i predstavljača prof. Vatroslava Matića i Ivana Sajevića program je dodatno upotpunila sjajnom interpretacijom nekoliko glazbenih numera, Vanja Strukar.

Posjetitelji su imali priliku poslušati nekoliko pjesama iz zbirke „Krletka“, kao i izvode iz recenzija. Svoj vrlo zanimljiv osvrt na ovu zbirku dao je prof. Vatroslav Matić, koji je posebno istaknuo kako ga svako čitanje Marjaninih pjesama čini kao da ih čita prvi put, što samu knjigu čini magičnom.

Ivan Sajević je istaknuo kako je ova knjiga plod ljubavi, a da ju posebnom čini upravo to što je trebalo gotovo 20 godina da ugleda svjetlo dana, izrazivši nadu da će autorica uskoro prirediti i novu zbirku pjesama na radost svih.

Autorica se zahvalila svima na dolasku, istaknuvši zadovoljstvo da je predstavljanje „Krletke“ održano u Travniku, ali i postalo dijelom najveće božićne manifestacije u BiH.

Nakladnik zbirke pjesama “Krletka” je Gradsko kazalište mladih Vitez, recenzenti su Mario Mlakić i Marko Dragičević, lektor je Vatroslav Matić, grafički dizajn potpisuje Borislav Sučić, a ilustracije u knjizi akademski kipar Zdenko Jurišić.

Sljedeći događaj u okviru ovogodišnje Travničke božićne čarolije je predstavljanje knjiga Velimira Bugarina, koje će biti održano danas, četvrtak, 1.12., s početkom u 18,30 sati u HKC Nova Bila.