Travničanka Larisa Cerić u Izboru za najbolju sportašicu BiH u 2016. godini

Larisa Cerić rođena je 26. siječnja 1991. godine u Travniku. Najbolja judašica BiH od devete godine živi na sarajevskoj adresi, gdje kao natjecateljica Judo kluba Nippon bilježi vrhunske međunarodne rezultate.

Svojim trudom, radom i uspjesima je u proteklom desetljeću bavljenjem ovim sportom izborila i tradicionalno mjesto među elitom u Izboru najboljih sportaša BiH. S ispravnog puta nije skrenula ni u godini na izmaku, u kojoj je briljirala na više jakih međunarodnih natjecanja, pišu Nezavisne novine.

Vrhunsku klasu najbolje je dokazala na mastersu u meksičkoj Guadalahari, gdje je u kategoriji preko 78 kilograma stigla do brončane medalje. Isti uspjeh imala je i na u ruskom Tjumenu, a zapažen nastup nije izostao ni na dva grand prix turnira u kazahstanskoj Almati, te u Zagrebu.

U Almati je bila brončana, dok je u hrvatskoj prijstonici stajala na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Boje BiH branila je i na Europa kupu u Sarajevu, gdje je postala ponosna vlasnica zlatne medalje.

Godinu na izmaku Larisa će pamtiti i po svom prvom nastupu na Ljetnim olimpijskim igrama. U Rio de Janeiro otputovala je s ispunjenom A normom, ali joj je sreća okrenula leđa već u prvom kolu. Poražena ja na poene u produžetku od Tunižanke Nihel Rouhou Cheikh, protivnice koju je bez većih problema svladala samo nekoliko mjesci ranije na mastersu u Meksiku.

Višestruka prvakinja BiH ujedno je i rekorderka sa dosad četiri titule za najbolju sportašicu u 2009, 2010, 2013. i 2014. godini. Iza svih njenih uspjeha stoji i potpis jednog od najboljih trenera u našoj zemlji i izbornika reprezentacije Branislava Crnogorca.

Svečana manifestacija 16. Izbora najboljeg sportaša BiH u 2016. godini u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH bit će održana 15. prosinca u kongresnoj dvorani hotelu “Holiday” u Sarajevu s početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Žarko Varajić, a partner Izbora je Olimpijski odbor BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Prethodni članakUtakmice za nove bodove, mladi košarkaši Busovače danas protiv Ljubuškog
Sljedeći članakKristijan Perić danas imao drugu operaciju