Travničanka Karla Kustura srebrna na Balkanskom biciklističkom prvenstvu

U Bihaću je proteklog vikenda održano Balkansko prvenstvo u brdskom biciklizmu (MTB XCO disciplina), a natjecali su se predstavnici Bugarske, Grčke, Srbije, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Organizator prvenstva, koje je prvi put održano u Bosni i Hercegovini, bio je Brdsko biciklistički klub Daj krug iz Bihaća.

Kako su objavili iz Biciklističkog saveza BiH, “reprezentacija BiH zablistala je na ovom Prvenstvu”, a među njima i Travničanka Karla Kustura.

Po prvi put na Balkanskom prvenstvu, Bosna i Hercegovina osvojila je medalju u seniorskoj konkurenciji kod muškaraca (Vedad Karić osvojio je drugo mjesto u Elite kategoriji). Lejla Tanović po peti put je osvojila titulu Balkanske prvakinje, a za BiH medalju je u kadetskoj konkurenciji osvojila mlada Travničanka Karla Kustura, koja je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju.

“Hvala svima koji me podržavaju, posebno mojoj obitelji. Ovaj rezultat mi je dodatni motiv da nastavim raditi još više i predanije, a sigurna sam kako će onda u budućnosti biti još puno razloga za slavlje. Čestitam i svim kolegama iz reprezentacije na zapaženim rezultatima”, poručila je za portal Vitez.info Karla Kustura.