Travničani i Sinjani pobrali simpatije i pljesak publike u Vitezu

Treći vikend Dana hrvatskog kazališta u BiH publici je ponudio dvije odlične predstave, Hrvatskog kazališta Travnik i Sinjskog pučkog kazališta.

Travničani su izveli svoju uspješnicu „Pobuna u kokošinjcu“ te pobrali simpatije, ali i gromoglasan pljesak publike u Vitezu. Riječ je o još jednoj uspješnoj predstavi Hrvatskog kazališta Travnik, koja je rađena po motivima filma “Chicken run”, a čiju režiju i adaptaciju po motivima Nicka Parka i Petera Lorda potpisuje Anto Bilić. Predstava je namijenjena i za odrasle, ali i za one najmlađe, a nosi jedinstvenu i jednostavnu poruku – da je trava uvijek obojena istom bojom, isto sjaji i ima svugdje istu vrijednost.

Gosti iz Sinja (Republika Hrvatska) publiku su nasmijali komedijom „Adio pameti“. Riječ je o komediji koja govori o umirovljenom profesoru Ivanu Pelegriniju, koji je, unatoč svojim godinama, osoba živa duha, iskrena i oštra jezika, čiji svakodnevni pokušaji da izađe iz dosadne kolotečine često rezultiraju skandalima. Tek na kraju shvatimo da je Ivan, unatoč živosti koja vlada oko njega, jako osamljena i tužna osoba koja se teško snalazi u životu bez svoje pokojne supruge Marte. Priča počinje kada se Ivan, nakon bijega iz staračkog doma, vraća kući u kojoj živi s dvoje od svoje četvero djece, sinom i kćeri koji ga ne razumiju.

Publika u Vitezu nagradila je kazalištarce iz Sinja dugim pljeskom na koncu predstave.

Sljedećeg vikenda, točnije u subotu 22. lipnja na 4. Danima hrvatskog kazališta u BiH nastupiti će HKC „Bunjevačko kolo“ iz Subotice, s predstavom „Skupština na ćoši“. Predstava se igra u Kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 17,00 sati.

Ovoj informaciji dodajmo i to da su Udruga „Uzor“ iz Busovače i Gradsko kazalište mladih Vitez organizirali prvi kazališni festival u Busovači „BUFEST“, koji je sinoć otvorila upravo predstava iz Sinja „Adio pameti“. Već u srijedu na BUFEST-u nastupa predstava GKM-a Vitez „Đe ti je pita“. Riječ je o sjajnoj komediji kazališta iz Viteza, u kojoj glavnu ulogu sjajno igra Marin Bikić. Predstava će biti odigrana u dvorani Kina „Theatre“ u Busovači, s početkom u 19,00 sati.