Tradicionalna izložba ULSLD povodom Uskrsa

altTradicionalno, već niz godina, u povodu blagdana Uskrsa, članovi Udruge likovnih stvaratelje Lašvanske doline (ULSLD) priređuju izložbu na kojoj prezentiraju svoja djela raznolika po tematici, likovnom izričaju, tehnici…!

Tako je bilo i ove godine, a izložba je svečano otvorena proteklog vikenda u Galeriji ULSLD u Novom Travniku. Prigodnim riječima okupljenim ljubiteljima likovne umjetnosti i poštovateljima umjetničkog djela izlagača, obratio se novoizabrani predsjednik ULSLD, akademski kipar Zdenko Jurišić, zahvalivši se svima koji na bilo kakav način pomažu radu i djelovanju ove već afirmirane i u umjetničkim krugovima prepoznatljive Udruge. Okupljenim se obratila i predsjednica Općinskog vijeća Novog Travnika, Sonja Nikolić Jurišić, i sama akademska slikarica i članica ULSLD. Govorila je predsjednica OV o radu ove Udruge, potpori koju dobiva i od općine Novi Travnik, te o važnosti rada i djelovanja ovog udruženja umjetnika s područja Lašvanske doline, pa i sa šireg srednjobosanskog područja, te o likovnom radu kao važnom segmentu duhovne nadgradnje uopće.

Uz čestitke za uskrsne blagdane i zahvalu umjetnicima za ovu lijepu tradiciju koju svake godine daruju ljubiteljima likovne umjetnosti, izložbu je otvorio novotravnički župnik, don Žarko Vujica.

Svojim nastupom lijepom kulturnom predblagdanskom ugođaju doprinos su dale i učenice Srednje glazbene škole iz Novog Travnika, Lorena Grubešić i Monika Jukić. Izvođenjem prigodnih skladbi na glasoviru i saksafonu.

Zvonimir Čilić / VL