Toyota predstavila novi Auris, na tržištu iduće godine

Toyota je objavila prve službene fotografije i tehničke podatke novog Aurisa koji će premijerno biti predstavljen na skorašnjem salonu automobila u Parizu.

Kao što se i sami možete uvjeriti, drugu generaciju popularnog japanskog kompakta krasi dinamičan izgled, što se ne može reći za još uvijek aktualni model predstavljen 2007. godine, te nešto veće dimenzije.

 

Novi Auris mjeri 4275 mm u dužinu, 1760 mm u širinu te 1460 mm u visinu, što ga čini 30 mm dužim te 55 mm nižim od prethodnika. Također, s ovom visinom, novi Auris slovi kao najniži model C-segmenta, a uz koeficijent otpora zraka od samo 0.28 Cd i kao najaerodinamičniji, navodi se u službenom izvješću.

Nadalje, širina automobila se nije mijenjala, kao niti međuosovinski razmak koji je zadržan na 2600 mm, što i ne čudi s obzirom da se novi Auris bazira na postojećoj platformi. Ipak, Toyotini inženjeri stvorili su dodatnih 20 mm prostora za koljena putnika na stražnjoj klupi, dok je obujam prtljažnika povećan sa 354 na 360 litara.

Vrijedi istaknuti kako je novi Auris povećanom upotrebom čelika visoke čvrstoće izgubio prosječno 40 kilograma u odnosu na prvu generaciju (ovisno o motoru i opremi), uz istovremeno povećanje krutosti karoserije za 10 posto.

Kupci će moći birati između četiri pogonska agregata, dva benzinska (1.33 i 1.6) i dva dizelska (1.4 i 2.0) te hibridne izvedbe, čiji će pogonski sklop činiti poznati 1.8-litreni benzinac, elektromotor i NiMH (nikal-metal hidrid) baterije.

Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, novi Auris možemo očekivati na tržištu početkom iduće godine. Uskoro ćemo saznati i po kojoj cijeni.

Izvor…