Torcida Vitez upisala ime Borisa Vinca u Hajdukov tematski park, pločicu danas preuzela njegova kćerka Klara

Puno emocija i zanimljive hajdučke priče postali su zaštitni znak svake svečanosti dodjele pločica donatorima koji tom prilikom ispune navijački Park na Poljudu. Svaka od njih je i jedinstven iskaz ljubavi prema Hajduku, a ni ovoga puta nije bilo drugačije. Park je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a na pozornici su se nizali oni čija imena zauvijek ostaju vezana uz Hajduk te njihove emocije i priče koje čine Hajduk tako velikim klubom.

Stotine navijača su, u suncem obasjanom Parku, preuzele pločice sa svojim imenom i prezimenom, a iste takve postavljene su na jedinstven spomenik ljubavi prema Hajduku i će ostati za sva vrimena.

Jednu od njih preuzela je i Klara Vinac te, zajedno s mamom Ilijanom, nazočila upisivanju imena preminulog tate Borisa Vinca u Park za sva vrimena. Ime Borisa Vinca u park su upisali članovi Torcide Vitez, koji su nakon smrti svoga člana i prijatelja, koncem prosinca prošle godine, u nekoliko dana prikupili potreban iznos i uplatili kako bi njegovo ime ostalo upisano u vječnost. Uz Klaru i Ilijani svečanosti je nazočio i značajan broj članova Torcide Vitez, koji su i na ovaj način pokazali koliko im je Boris značio.

“262626 – za sva vrimena! Naš Boris Vinac upisan u vječnost! Pločicu je preuzela kćerka Klara, koja je u pratnji mame Ilijane i članova Torcide Vitez svjedočila ulasku tatinog imena u vječnost! ♥️💙”, objavili je na svojoj FaceBook stranici Torcida Vitez.

Na početku svečanosti okupljenima se obratio tajnik Našeg Hajduka Tomislav Milardović.

– Svi smo mi na svoj način Hajduk i baš zato ćemo vam danas posebnim zadovoljstvom i ponosom uručiti pločicu kojom ostajete u vječnosti s Hajdukom. Park je izgrađen prije gotovo dvije godine i broji više od dvije tisuće imena te više od tisuću rezerviranih mjesta, kazao je Tomislav Milardović.

Svako od imena u Parku nosi i neku svoju posebnost i jedinstvenu povezanost s Hajdukom, a puno njih su i obiteljske priče. Jedno od takvih je i poklon za 18. rođendan majke Sanele sinu Vinku.

– Tata mi je prenio ljubav prema Hajduku, a sada je prenosim na sinove između ostalog i time što će im se imena zauvijek naći u Parku, ispričala je Sanela Mlinarić.

U Park se danas upisala i Torcida Čapljina, a zajedno s njima i obitelj Bošnjak.

– Upisao sam svoju djecu prije više od godinu dana kojima sam uspio usaditi ljubav za Hajduk. Oni su mi za to zahvalili na najbolji mogući način i učinili me ponosnim upisavši moje ime u Park, rekao je Dubravko Bošnjak.

U nepunih 7 godina projekta prikupljeno je više od 3 milijuna eura, a mjesta je svakim danom sve manje. 

Svi navijači već s 20 eura mjesečno mogu rezervirati svoje mjesto u Hajdučkoj vječnosti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.