Tomislav Čuljak iz Viteza u NK “Osijek”, Branković pred vratima NK “Vitez”

Dok ljubitelji nogometa s nestrpljenjem čekaju vijesti o pojačanjima koja bi trebala Vitez voditi u mirnije premijerligaške vode (11. mjesto s 14 osvojenih bodova) i ostvarenje zacrtanog cilja – ostanak u najelitnijem bh nogometnom razredu – stigla je pomalo razočaravajuća vijest. Naime, u ponedjeljak je prošlo jesenska prinova iz vinkovačke Cibalije, lijevi bočni, Tomislav Čuljak, uzeo papire, pozdravio se s Vitežanima i potpisat će za NK „Osijek“, a već ranije sve detalje ugovora je dogovorio.

Čuljak je za NK Vitez odigrao  samo 7 prvenstvenih utakmica (447 minuta proveo u igri) jer je Vitežanima pristupio tijekom prvenstva. No,  pokazao se  pravim pojačanjem i završnicu prvenstva odigrao je izvrsno i uz kapetana momčadi Mladena Jurčevića i iskusnog Tonija Pezu u završnici jeseni bio je i ponajbolji igrač.

„Život nogometaša je nomadski i kada i gdje će nas nogometni put voditi i odvesti teško je i predvidjeti. Ja sam jesenas došao u NK Vitez i sada kada idem za drugim izazovima mogu reći, iskreno, iz duše, da iz Viteza nosim najljepše uspomene. A tu mislim na rukovodstvo kluba, igrače, građane Viteza, navijače koji zaista obožavaju svoj klub. Dao sam koliko sam znao i mogao, vjerujem da je to bilo dobro, a s klubom sam imao dogovor da da ove zime mogu ići, ako stigne ponuda koja mi u svakom pogledu odgovara. Bilo je ponuda i od nekih bh premijerligaša, ne bi bilo korektno sada im imena spominjati, jednog kluba iz Češke, a kada je došao konkretan poziv iz Osijeka, nisam puno dvojio. Jer, riječ je o uglednom hrvatskom prvoligašu, moji rodni Vinkovci su blizu, to je moja Slavonija, i sve ću dati od sebe da Osijeku pomognem u borbi za ostanak u Prvoj ligi Hrvatske. Svom Vitezu čiji sam član bio, a u srcu to i dalje ostajem, želim sve najbolje, želim im ostvarenje zacrtanih ciljeva i uopće ne dvojim da će to i realizirati. Jer, to je zdrava nogometna sredina i nedvojbeno, po svim parametrima, zaslužuju Premijer ligu. A NK Vitezu, donedavnim suigračima, rukovodstvu kluba, navijačima…,reći ću: Doviđenja a ne zbogom“.

Treba kazati da rukovodstvo Viteza ne „spava zimski san“, sve rukovodeće strukture su u pogonu, razgovori s dvojicom- trojicom nogometaša, koji bi, svakako bili pojačanja, se finiširaju, a izgledan je i povratak izvrsnog Vladimira Brankovića, srpskog internacionalca, koji je protekle sezone igrao vrlo dobro u NK Vitezu. Na lijevom boku zamijenio ga je Tomislav Čuljak, a sada bi to upražnjeno mjesto trebao zauzeti izvrsni Branković.