Tomislav Bošnjak-Matić zajednički kandidat hrvatskih stranaka za načelnika, Ranko Križanović nositelj liste

Vodstva hrvatskih političkih stranaka koje djeluju u Vitezu uspjela su postići dogovor oko zajedničkog kandidata za načelnika Općine Vitez i nastupa za Općinsko vijeće.

Poučeni negativnim iskustvom od prije četiri godine, ali i svjesni važnosti političkog trenutka i nastupajućih izbora, koji su kao i svaki od izuzetnog značaja vodeće hrvatske političke stranke u Vitezu dale su potporu kandidatu OO HDZBiH Vitez za načelnika Općine Vitez. Svojim potpisom na Sporazum kojim je definiran nastup na Lokalnim izborima to su potvrdili predsjednik OO HDZ BiH Vitez Boris Marjanović, predsjednik OO HDZ1990 Vitez Željko Topalović, Anto Lozančić u ime HSS SR, predsjednik OO HSP BiH Vitez Slaven Kraljević i predsjednik OO HKDU BiH Anto Frljić.

Tako će jedinstveni i zajednički kandidat stranaka s hrvatskim predznakom biti Tomislav Bošnjak-Matić, dopredsjednik OO HDZ BiH Vitez i aktualni predsjedatelj Općinskog vijeća Općine Vitez.

Također, kako bi se spriječilo rasipanje hrvatskih glasova, a napomenimo kako je 2012. godine više od 600 hrvatskih glasova otišlo strankama koje nisu prešle izborni prag usuglašen je i nastup za Općinsko vijeće. HDZBiH u Vitezu predvodit će koaliciju koju će činiti još tri stranke, te će na glasačkom listiću birači imati prigodu glasovati za koaliciju HDZBiH, HSS Stjepan Radić, HSP BiH, HKDU BiH, a listu će predoviti Ranko Križanović, koji je lokalnoj zajednici prepoznatljiv kao istaknuti sportaš, ali i začetnik niza društveno korisnih akcija u općini Vitez.

„Smatram kako smo napravili ogroman posao kako bismo spriječili da izbjegnemo rasipanje glasova. Pozdravljam i mudrost predstavnika HDZ-a 1990, HSS-a Stjepana Radića, HSP-a BiH i HKDU-a BiH koji su tijekom pregovora pokazali izuzetno konstruktivan i korektan pristup, a mi u OO HDZBiH Vitez smo čvrstog stava kako se ova suradnja mora nastaviti u budućnosti. Mi očekujemo pobjedu kada je u pitanju utrka za načelnika Općine, ali i da sve hrvatske stranke osvoje većinu mjesta u Općinskom vijeću“, kazao je predsjednik OO HDZBiH Vitez Boris Marjanović.