Tomislav Bošnjak Matić i službeno preuzeo funkciju načelnika općine Vitez

Službeno je danas izvršena primopredaja funkcije načelnika općine Vitez. Advan Akeljić, koji je ovu funkciju obnašao u protekle četiri godine, u nazočnosti pomoćnika načelnika, čelnu općinsku poziciju predao je Tomislavu Bošnjaku Matiću, kojemu praktično od utorka, kada je od strane Središnjeg izbornog povjerenstva BIH dobio certifikat i potpisao ga, teče mandat za načelnika općine Vitez.

Pravljenje presjeka stanja onoga što je urađeno u prethodnom razdoblju, izrada Nacrta proračuna za narednu godinu, priprema Plana rada načelnika i OV i priprema konstituirajuće sjednice OV, koja bi trebala biti održana u narednih 15-tak dana, bit će prvi koraci, koje će, kako sam kaže, poduzeti novi načelnik općine Vitez, Tomislav Bošnjak Matić piše radiovitez.ba.

Advan Akeljić, dosadašnji načelnik općine Vitez ovom je prigodom kazao kako „rezultati iz prethodnog razdoblja govore sami za sebe“.

„Naporno smo radili, ali generalno mogu biti zadovoljan. Stabilizirali smo određene stavke u Proračunu, iako još ima prostora da se Proračun dovede na jaču, razvojnu razinu. Osnovnu infratrukturu po pitanju vodooprskrbe i komunalne djelatnosti doveli smo do solidne razine, iako postoji potreba za još jačim anagažmanom“, kazao je Akeljić, izražavajući nadu da će problemi zaobići novo i Vijeće i načelnika, te im stvoriti prostor za razvojne aktivnosti i procese i provođenje politika važnih za svakodnevni život stanovnika općine Vitez.

Prethodni članakSjednica Predsjedništva HDZ BiH u Vitezu
Sljedeći članakVitez: Održano natjecanje pod nazivom „Svjesnost o postojanju mina“