To je šampion! Prihvatio borbu samo 12 dana prije održavanja

Roberto ‘RoboCop’ Soldić (23), talentirani hrvatski MMA borac rodom iz Viteza u Bosni i Hercegovini, 1. prosinca u Poljskoj u KSW organizaciji u kojoj je aktualni prvak u velteru, borit će se protiv opasnog Brazilca Viniciusa Bohrera.
Soldić se nije ni trebao boriti, ali nakon što se ozlijedio Borys Mankowski, čiji je meč protiv Brucea Soutoa maknut s programa, organizatori su okrenuli Soldićev broj samo 12 dana prije početka borbe, a Roberto je, kao pravi šampion, prihvatio.

Na ovom eventu borit će se legende, pa kako bih mogao odbiti poziv da i ja budem dio toga? Borim se s iskusnim protivnikom, ima 22 borbe iza sebe i posebno je opasan na podu. No vrlo dobar je i u stojci. Moram ga ozbiljno shvatiti, ali moram ga i pobijediti, nije bitno kako. Uvijek ću biti gladan pobjeda, rekao je Soldić.

Naravno, u takvim uvjetima, u kojima je Soldić prihvatio borbu praktički u zadnji čas, čak i da izgubi od Brazilca, pojas mu nije u opasnosti.

Morali smo pronaći neko drugo rješenje nakon otkazivanja borbe i našli smo ga u Robertu Soldiću, koji je proteklih godina postao jedna od najvećih zvijezda organizacije, rekao je suvlasnik KSW-a Maciej Kawulski.

Soldić je na 14 pobjeda i tri poraza, jedan od tih poraza bio je protiv Du Plessisa, sjajnog Južnoafrikanca, koji ga je iznenadio u travnju ove godine kad mu je uzeo pojas. No Soldić je uzvratio De Plessisu u listopadu brutalnim nokautom.

Roberto, sretno!