Tko je zapalio kuće Brkovića na Putkovićima kod Viteza?

Sinoć oko 21 sat u Putkovićima kod Viteza izgorjele su dvije kuće Hrvata, Franje i Joze Brkovića. Franjo je obiteljsku kuću obnovio nakon rata i dolazio na imanje koje se zajedno sa zemljom koju su naslijedila njegova braća prostire na pet hektara.

Jozo Brković je umro prije dvije godine a njegovu kuću naslijedila je njegova sestra Lucija Biljaka iz Nove Bile. Zoran Brković brat od Franje na opožarenom mjestu nam je izjavio:

Sinoć oko 11 sati od rođaka sam doznao da su zapaljene kuće moga brata Franje i Joze Brkovića našega pokojnog rođaka. Odmah sam otišao da vidim što se događa međutim policija je već bila na požarištu i vršili su uviđaj. Vatrogasci iz Viteza su brzo intervenirali tako da kuće nisu potpuno izgorjele. Dim i miris paljevine osjećao se na svakom koraku. Ne mogu ništa da prejudiciram tko je to učinio ali vidi se da je u Franjinu kuću palikuća ušao kroz prozor čak se i posjekao staklom jer se vide ostaci krvi na prozoru. Nadam se da će policija uspješno riješiti ovaj slučaj paljevine a ako ne riješi mi ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Mogu samo još reći da nismo bili ni u kakvoj zavadi sa našim susjedima odnosno komšijama Bošnjacima sa Bukava, sela koje graniči sa Putkovićima“, kaže za Flash.ba Zoran vidno potresen izgledom zapaljenih kuća.

U mjestu Putkovići do rata je živjelo desetak obitelji Hrvata a nakon rata obnovljene su samo tri kuće. Dvije su zapaljene sinoć. Treća je ostala netaknuta.