Tisuće vjernika u Međugorju opsjedaju kuću u kojoj svijetli Gospin kip

Tisuće hodočasnika od ponedjeljka navečer opsjedaju kuću međugorske vidjelice Vicke Ivanković-Mijatović nakon što je objavljena informacija da je u kući počeo svijetliti 40 godina stari Gospin kip.

Prema navodima lokalnih medija, oko 22 sata u staroj obiteljskoj kući zapaženo je kako kip neobično svijetli.

Vijest o tome se proširila mjestom u samo nekoliko minuta, tako da su se ispred kuće počeli okupljati vjernici, koji su opisali kako kip svijetli tako da obasjava cijelu sobu ali svjetlost nije moguće fotografirati. Kasnije se pokazalo kako se svjetlost može snimiti, ali bez pomoći bljeskalice te su objavljene i fotografije kipa koji svijetli.

Tako je i na stranici portala Međugorje-info.com objavljena slika jednog čitatelja na kojem se vidi da kip i jutros svijetli. Na slici se vidi kako je središnji dio obasjan ružičastim svjetlom.

Međugorski fenomen veže se uz navodna ukazanja Blažene Djevice Marije od 1981. godine. Pojedinim vidjelicama Gospa se od tada do danas ukazuje u različitim vremenskim razdobljima. Sveta Stolica utemeljila je 2010. godine Međunarodno povjerenstvo koje istražuje međugorski fenomen.