Tijekom vikenda 22 prometne nesreće

Economic

Tijekom vikenda evidentirane su 22 prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, četiri osobe su zadobile teže tjelesne ozljede, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.
Dana 13.05.2018. godine oko 03,15 sati u mjestu Nova Bila, općina Travnik, dogodila se prometna nesreća, u kojoj je došlo do slijetanja s kolnika putničkog motornog vozila marke Audi, registracijskih oznaka K06A505, u kojem su bili Č.A. rođen 1990. godine i I.P. rođen 1997. godine. Isti su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik, gdje im je dežurni doktor konstatirao teže tjelesne ozljede. Od zadobivenih teških ozlijeda, suvozač I.P. je tijekom dana preminuo, priopćeno je iz Kantonalnog MUP-a.

- REKLAMA -

Očevid su izvršili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.
Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 330 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 93 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 18 vozača, od kojih je pet vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola preko 1,5 promila. Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena tri vozila.