Tijekom vikenda 19 prometnih nesreća, oduzeto šest motornih vozila, od toga dva u Vitezu

Tijekom proteklog vikenda nastavljeno je s provođenjem pojačanih mjera sigurnosti.

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je osam kazenih djela. Evidentirano je osam slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 19 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Aktivnosti su provođene na kontroli rada ugostiteljskih objekata i pojačanoj kontroli prometa s ciljem sankcioniranja višestrukih povratnika u vršenju prometnih prekršaja.

Tijekom vikenda je po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, iz prometa isključeno 13 vozača i deset vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručen je ukupno 271 prekršajni nalog, dok su mobilnim radarom evidentirana ukupno 132 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Prilikom kontrole prometa privremeno je oduzeto 6 motornih vozila od osoba za koje je utvrđeno da su višestruki povratnici u vršenju najtežih prometnih prekršaja. U Travniku su oduzeta dva vozila, dva u Vitezu, dok je u Bugojnu i Fojnici oduzeto po jedno motorno vozilo. Osobe od kojih su oduzeta vozila zatečene su u vršenju prekršaja, a provjerom je ustanovljeno da su česti ponavljači u vršenju prekršaja. Osobe od kojih su vozila oduzeta imaju zajedno oko 13.000 KM neplaćenih novčanih kazni za ranije počinjene prekršaje.

Mole se svi sudionici u prometu da poštuju prometne propise i na taj način pomognu u sigurnom odvijanju prometa, ali i izbjegnu novčane sankcije, a u ponovljenim slučajevima težih prekršaja i oduzimanje vozila, kao sredstva kojim se vrše prekršaji.

Prethodni članakSve spremno za izbor najboljih sportaša SBŽ-a
Sljedeći članakU Vitezu prikazan film “Huda jama”: Bez istine o prošlosti nema ni iskrenog pomirenja