Tijekom proteklog vikenda na području KSB prijavljeno je 10 kaznenih djela

Dana 7.9. 2019.godine oko 16,45 sati u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, policijski službenici PU i PS Bugojno u suradnji s policijskim službenicima PS Gornji Vakuf – Uskoplje izvršili su kontrolu i pregled osobe J.B. rođen 1982.godine. Tom prilikom, kod istog je pronađena jedna aluminijska folija u kojoj se nalazila određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Heroin.

Dana 9.9. 2019. godine oko 00,40 sati u ulici Nikola Šubić Zrinjski, općina Busovača, policijski službenici PS Busovača su prilikom realizacije pojačane kontrole saobraćaja pokušali zaustaviti putničko motorno vozilo marke Passat, registarskih oznaka J26 M 771, kojom prilikom se vozač oglušio na policijski znak STOP, te se uputio u pravcu Kaonika. U nastavku aktivnosti, navedeno vozilo je zaustavljeno u Kanjonu Lašve, općina Busovača, gdje je utvrđeno da je vozilom upravljao E.P. rođen 1980.godine iz Zenice. Prilikom kontrole vozača i vozila pronađena je određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Evidentirano je 19 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirano je 14 prometnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 494 prekršajna naloga, od kojih je 217 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 28 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena 4 vozila.