Tijekom proteklog dana 400 novozaraženih u BiH, preminulo 12 osoba

Na području Bosne i Hercegovine u posljednja 24 sata registrirano je 400 novozaraženih osoba, dok je od posljedica koronavirusa 12 osoba preminulo.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.945 uzoraka, od kojih je 297 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH. Do sada su testirana ukupno 466.844 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 88.704 osobe. Trenutno su aktivna 7.443 slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je osam novih smrtnih ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2.794.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Sveučilišnoj bolnici u Foči i bolnici Sv. Čarobnjaci u Bijeljini, obavljeno je testiranje 535 laboratorijskih uzoraka, a potvrđen je novi virus Corona (SARS-CoV-2) kod 97 osoba. Riječ je o 46 muških i 51 ženskih, šest mlađih, 55 srednje i 36 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 51 su iz Banje Luke, 11 iz Bijeljine, osam iz Čelinca, šest iz Kotor Varoša i Prijedora, pet iz Gradiške i Laktaša, tri iz Mrkonjić Grada i jedan iz Dervente i Šipova.

U protekla 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja u kojima je potvrđena prisutnost virusa korona. Riječ je o jednoj osobi srednje (41 godina) i dvije osobe starije životne dobi iz Višegrada (dvije osobe) i Doboja.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano šest novih slučajeva zaraze virusom korona. Preminula je jedna muška osoba.

Prethodni članakU objektu zatekli 40-ak osoba, napisali im ukupno 20 tisuća KM kazne
Sljedeći članakKorizmena duhovna obnova za djelatnice PU „Vrtić Sv. Josip“ u Vitezu