Težak teren čeka NK Vitez i NK Široki Brijeg

I  u desetoj prvenstvenoj gostujućoj utakmici, u prvom proljetnom kolu, prošle subote protiv Čelika u Zenici,  Vitez niti je postigao gol, niti je osvojio bod i tako je nastavio crnu gostujuću seriju kakvu ni najstariji i najažurniji kroničari NK Vitez, ne pamte. Puno bolje nije ni na ovosezonskim domaćim utakmicama jer u devet dosadašnjih prvenstvenih susreta Vitez je osvojio tek 7 bodova i postigao samo 8 golova.

I ovosezonske utakmice, gostujuće i domaće, bar za sada, su za zaborav. A Vitezu u goste stiže trećeplasirani Široki Brijeg, pa se neizostavno nameće pitanje je li uopće ovaj susret prilika Vitežanima, da bar za malo (za osvojeni bod op.a.) poprave svoj (pre)skromni bodovni saldo i tako ostave nadu,  „odškrinuta vrata, očuvanja premijerligaškog statusa?

„Široki Brijeg, dvojbe nema, jedna je od najboljih momčadi u Premijer ligi. To su, uostalom, pokazali i potvrdili i u prvom  proljetnom kolu kada su zasluženo, s 3 : 1, pobijedili Sarajevo. Mi, u susretu sa Širokim, da bi eventualno došli do povoljnog rezultata moramo, prije svega, dati svoj maksimum, uz to imati i bar malo sportske sreće Unatoč nizu problema koji su nas pratili i koje još uvijek imamo, vjerujem da mi do tog cilja u ovom susretu možemo stići.“, kazao je trener Vitežana, Ivica Bonić.

Kada je u pitanju stanje u momčadi Bonić je kazao:

„Nemamo ozlijeđenih niti kažnjenih i protiv Širokog bar tih problema nemamo. Međutim, od kako smo se vratili s priprema u Međugorju, u Vitezu, evo već dva tjedna, nismo imali priliku, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odraditi  trening na uigravanju momčadi. U situaciji smo, da nekim igračima koji su nam tijekom priprema pristupili i tretiraju se (na papiru op.a.) pojačanjima, damo priliku igranja protiv Širokog a na djelu ih još uvijek nismo imali priliku vidjeti. No, što je, tu je, iz svoje kože ne možemo pobjeći, a ovim konstatacijama naše situacije uopće ne tražimo nikakav alibi. Borit ćemo se, dati sve od sebe, s optimizmom da još uvijek nije sve izgubljeno. A kada je prvih 11 u pitanju, što vi novinari uvijek tražite, čak ni osamnaestoricu koja će se naći u zapisniku za susret sa Širokim, zaista još uvijek ništa konkretno ne mogu reći osim da će, u odnosu na susret protiv Čelika, biti određenih promjena“

Pred susret sa Širokim, gosti novinara bili su i iskusni i uvijek pouzdani, Širokobriježanin, Slavko Brekalo i mladi desni boćni Ivan Stanić „Znamo što je Široki, kakvu momčad imaju, što nas u ovom susretu čeka. Teren će biti „katastrofa“, no mi moramo dati sve od sebe, na takvom terenu ni Širokom neće „cvasti ruže“, maksimalnim zalaganjem, do posljednjeg daha, pokušat ćemo to iskoristiti i ostvariti naš plan – ne izgubiti“., poručio je Stanić.

„Pobjedom protiv Sarajeva Široki je sigurno napunjen samopouzdanjem, a nas je poraz protiv Čelika razočarao, pomalo i uzdrmao. Izgubili smo zaista nesretno, jednim jedinim udarcem u okvir našeg gola koji nas je i „pokopao“ Nogomet je takav, često  nepravedan, nemilosrdan… Mi cijeli tjedan tražimo i nalazimo, rekao bi, snage, hrabrosti, odlučnosti…, ne predati se, izboriti povoljan ishod protiv Širokog i tako „ostati u životu“. Vjerujem da mi to možemo“, kazao je, pred susret sa „svojim“ Širokim, Slavko  Brekalo, pošteni i  bezkompromisni borac što je i razlog da ga Vitežani vole i poštuju.