Težak posao čeka Vitežane

Vitez se grčevito bori za ostanak u Premijer ligi, brod im, iz kola u kolo, sve više tone, naredali su pet uzastopnih poraza, a sada im u goste dolazi Željezničar. Jedan od najstandardnijih igrača Viteza, Armin Kapetan, čije igre ovoga proljeća nisu na razini njegovih mogućnosti i očekivanja, no još uvijek je bez njega momčad Viteza teško i zamisliti.

Dvije godine je igrao u juniorima Željezničara, a onda ga je nogometni put vodio na razne strane da bi se skrasio u Vitezu prije dvije godine. Pred ovaj susret, mnogi ga označavaju „biti ili ne biti“ za Vitez, Kapetan kaže.

„Željo nam stiže, rekao bih. u najgore vrijeme za nas. Izvrsna su momčad, u zaletu su, bodovi su im potrebni kao i nama – njima u borbi za vrh, a nama za goli premijerligaški život. I gledajući tako pojednostavljeno na ovaj susret sve je jasno. Međutim, nije to tako jer riječ je o nogometu, gdje favoriti često na terenu ne opravdavaju tu ulogu. Vjerujem da ne će ni sada. Nama je taj susret, , rekao bih, kvalifikacijska utakmica, igramo na svom terenu, nismo mi loša momčad kako bi se dalo zaključiti po posljednjim rezultatima i vjerujem da će nas, ovaj put, i rezultat „pomaziti“ i da ćemo, konačno, krenuti ka mirnijim premijerligaškim vodama. Za to će nam trebati maksimum uloženoga truda, malo sreće koje do sada baš i nismo imali i podrška naših vjernih navijača koja sigurno neće izostati“, kazao je vrijedni i skromni Kapetan.

Trener Miše s nogometašima vrijedno radi, smiren je iako nije teško zaključiti da u njemu „kuva“. Jer, mnogo što ne ide kako je on očekivao i planirao, a na vratima je Željezničar:

„Što vam mogu reći, što mogu očekivati od susreta sa Željezničarom“, pitanjem je razgovor s novinarima počeo Miše. „Zna se tko je Željezničar, kakva je to momčad, zna se što nas čeka a i što mi moramo uraditi. Ne treba kriti, riječima bježati od teške situacije i uloge koju imamo. Treba nam pobjeda, sve drugo nas ne može zadovoljiti. Ne zato što smo pretjerano samouvjereni, ili, ne daj Bože, prepotentni, no mi jednostavno drugoga izbora nemamo. A možemo mi napraviti to iznenađenje i pobijediti favoriziranog Željezničara. Naravno, za to moramo igrati, gristi, dati sve od sebe, čak i više od toga i traženi rezultat neće izostati. Možemo mi to, vjerujem i u snažnu podršku naših navijača, a i oni su pod imperativom pobjede jer ih poraz, čak i neodlučan ishod, udaljava od borbe za sami vrh“.

Iako Miše izbjegava najave startne postave u razgovoru s novinarima, ovaj put to je ipak učinio uz naglasak kako za susret sa Željezničarom, zbog ozljeda, ne može računati na dvojicu Jurčevića – kapetana momčadi Mladena i mlađanog i vrlo talentiranog Dragana. A susret sa Željezničarom, ne dogode li se u zadnji tren nešto nepredvidivo, protiv Želje će startati: Škorić, Livaja, Miloš, Pezo, Branković, Jurić Barišić, Kapetan, Basara, Smriko i Jusufbašić.