Težak posao čeka Vitez u Travniku

Vitez je u krugu pet momčadi (Zvijezda 24, Mladost 25, Vitez 26, Drina 26, Slavija 27 osvojenih bodova) koji danas traže bod(ove) spasa i ostanak u Premijer ligi. Niz je kombinacija koje Vitežane ostavljaju u Premijer ligi, neke od njih čak i u slučaju poraza u susretu s Travnikom u gostima, no samo je jedna sigurna – pobijediti susjeda na njegovoj Piroti.

Istina, do takvog zaključka i nije bilo teško doći, međutim pitanje je kako doći do pobjede. Jer, derbi je to susjeda, starih rivala i sigurno je „popusta“ neće biti, i nedvojbeno je Vitežane čeka teška i rezultatski neizvjesna borba. Upravo tako na gostovanje u Travniku gleda i jedan od najboljih i najstandardnijih igrača Viteza, golman Josip Škorić. „Mi izbora i nemamo i ništa nam drugo ne preostaje nego svim raspoloživim snagama, s maksimalnim angažmanom, ići po tri boda. Naravno, respektiramo mi našeg susjeda, znamo njihovu vrijednost, ali znamo i što nama ova utakmica znači. Jer, mi ne smijemo i nećemo kalkulirati, čekati druge rezultate koji bi išli u našu korist. To je „mačak u vreći“ i mi o takvim sretnim okolnostima (rezultatima) ne smijemo ni razmišljati. Ići ćemo s maksimalnom odlučnošću i požrtvovnošću, s velikom motiviranošću i sa spoznajom što nam uspjeh u Travniku znači, s vjerom da ćemo je i ostvariti“

Trener Viteza Valentin Plavčić, koji je svojevremeno bio istaknuti igrač Travnika, ističe kako se je njegova momčad izborila da u zadnjem kolu ipak sama odlučuje o svojoj sudbini. „Istina je, u takvoj smo prilici, ali ne treba kriti, čeka nas izuzetno težak zadatak, doći do bodova koji nas ostavljaju u Premijer ligi. To nikada nije bilo lako u Travniku, pa ni momčadima daleko boljim od nas. Travniku čestitam na izborenom ostanku u Premijer ligi, pokazali su svoje iskustvo i neospornu kvalitetu, a njihov uspjeh trebao bi nama olakšati vrlo težak zadatak. No, ne treba zanemariti ni „uteg“ na našim leđima, teški imperativ „moramo“, te njihovu relaksirajuću poziciju što može i pozitivno utjecati na njihovu igru. Ali, što je- tu je , mi izbora nemamo, stadion će biti pun, bit će tu i veliki broj naših navijača, očekujemo korektnu utakmicu, dobro suđenje, što će biti prava prilika mojim dečkima dobrom igrom i pobjedom potvrditi kvalitetu i zasluženost ostanka u Premijer ligi“, kazao je trener Plavčić.

Protiv Travnika Vitez će, vjerojatno, početi u sastavu: Škorić, Livaja, Barišić, Alić, Branković, Jurić, Kapetan, Šantić, Vidović, Smriko, Livančić.

Reklama