Težak posao čeka novog trenera Viteza Vjerana Simunića

Prije desetak dana u NK Vitez došao je Vjeran Simunić, u rekli bismo, bez ikakvog ustezanja, kaotično stanje.

Došao je u vrijeme nakon ispadanja Viteza iz Premijer lige, kada je ovaj klub ostao bez više od 20 igrača, bez trenera, bez Uprave… A to može samo „lud čovjek“ ili pak nogometni trener entuzijasta, a takav je, nema dvojbe za sve one koji ga bolje poznaju, bivši hajdukovac, trener internacionalac, koji je nakon povratka iz Azije vodio Imotski, Solin i Zadar.

Za Vitez.info Vjeran odgovara odkud u Vitezu.

„Dolazio sam u Vitez više puta, a najviše kao trener Čelika a sa Šibenikom u Vitezu sam bio i na pripremama. Upoznao sam ovu sredinu, stekao više dobrih prijatelja, a prije petnaestak dana, jedan od njih, Anto Šakić Bolfo me nazvao i pitao bi li preuzeo Vitez. Znao sam da je Vitez ispao iz Premijer lige pa sam prijatelja upitao kakva je situacija, na što ću u Vitezu naići. Odgovorio mi je iskreno, stanje je loše, nema igrača nema novaca, nema Uprave, ali ima nekolicina ljudi koji su ostali uz klub i koji žele pomoći, održati klub na životu. Jer, reći ću slikovito „kuća je srušena, ougorjela, ostalo je zgarište, ostali su temelji i ime nekada snažnog nogometnog kolektiva. I evo me, a vi sada slobodno recite ludog li Vjerana Simunića“

Kaže nam Simunić „skupili smo, skrpali smo 17 – 18 igrača, bez podcjenjivanja s „brda s dola“, iz deset, petnaest sredina, općina, naselja, klubova iz raznih rangova, treniramo i radimo, a čelnicima kluba, Draganu Baškaradu, Jozi Miškiću i Igoru Šantiću rekao sam:

Ovo što imamo, radi se uglavnom o mladim neiskusni igrači, s određenim potencijalom, željni afirmacije, ali bez 5 – 6 iskusnih i dobrih igrača nemamo šanse zadovoljiti i najminimalnije ambicije – ostanak u Prvoj ligi. I evo, vratio nam se iskusni Tomislav Ivičić kojeg poznajem iz Zadra i Miljenko Bošnjak iz GOŠK Gabela, dva kapitalca za Vitez u situaciji u kojoj se nalazi Obećano mi je da će uskoro dovesti još trojicu, četvoricu iskusnih igrača, a to bi onda mogla biti druga i drugačija, povoljnija nogometna priča. Nadam se da će tako i biti“, kaže za vitez.info u jednom dahu iskusni trener Vjeran Simunić.

Vitežani su već odigrali dvije pripremne utakmice i obje izgubili. Igrali su, naime, na turniru u Visokom i izgubili  od domaćina Bosne, također federalnog prvoligaša 2:1. Za sutra (četvrtak 26. srpnja) dogovorena je utakmica u Vitezu s juniorima Čelika iz Zenice a u nedjelju 4. kolovoza s Bosnom iz Visokog. U Vitezu će biti generalna proba pred nastavak prvenstva i dolazak u Vitez (11. kolovoza) Olimpik iz Sarajeva.

„Treba nam još utakmica, kada bi imali partnere igrali bi svaki drugi dan, pa zovemo, tražimo potencijalne protivnike“, kaže Simunić i dodaje kako će mu u stručnom stožeru „desna ruka“ biti nekadašnji igrač Viteza, u više navrata član stručnog stožera u svom matičnom klubu, u protekloj sezoni trener juniora NK Vitez, Robert Perković.