Teslin novi Model S prelazi preko 600 km na jednom punjenju

Tesla Motors je jučer i službeno otkrio najsnažnije izdanje Modela S s baterijom od 100 kWh. Ovim potezom je električni automobil oznake P100D u režimu vožnje Ludicrous u stanju ubrzati do stotke za samo dvije i pol sekunde, no to je tek dio priče

Kako piše kompanija, Model S P100D sada zauzima treću poziciju u svijetu vozila s najvećim ubrzanjem. Međutim, brži automobili, LaFerrari i Porsche 918 Spyder, više se ne proizvode pa je tako P100D trenutno na čelnom mjestu po ubrzanju u svijetu serijski proizvedenih vozila.

Naravno, nije poboljšano tek ubrzanje vozila, već i općenite performanse. Zahvaljujući snažnijoj bateriji Model S P100D na jednom punjenju može prijeći više od 600 kilometara, što je do sada najbolji rezultat u svijetu električnih vozila.

Bolju bateriju nije dobio tek Model S, već i SUV Model X. Model X P100D do stotke pak ubrzava za 2,9 sekundi te je u stanju prijeći procijenjenih 542 km na jednom punjenju piše tportal.hr.

Za cijene je možda bolje i ne pitati.

‘Dok je P100D Ludicrous očito vrlo skupo vozilo, želimo naglasiti da svaki prodani primjerak pomaže proizvodnji manjeg i jeftinijeg Tesla Modela 3, a on je trenutno u fazi razvoja’, piše Tesla Motors.

Izvor