Teško povrijeđena Vitežanka operirana na KCUS

Dvadesetdvogodišnja S. Bešo iz Viteza teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u petak, 16. ožujka oko 12,30 sati, dogodila u Vitezu, kada ju je udarilo vozilo marke “audi” kojim je upravljao M. B. iz Viteza.

Prva pomoć ozlijeđenoj je pružena u bolnici „Dr. Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, nakon čega je transportirana u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kako je za portal vitez.info potvrdila glasnogovornica KCUS, Biljana Jandrić, S. Bešo (1990.) je primljena na KCUS u 15,05 sati s teškim povredama glave, odnosno subduralnim hematomom. Kako doznajemo od Biljane Jandrić, ozlijeđena je zaprimljena s traumom s teškim povredama glave, te je odmah priključena na potpomognuto disanje.

Glasnogovornica KCUS, Biljana Jandrić, za vitez.info je oko 19,45 sati potvrdila da je u tijeku bila operacija ozlijeđene.

U 20,50 sati kontaktirala nas je gospođa Jandrić (koja je pokazala visok nivo profesionalizma, svaka čast op.s) te potvrdila kako je operacija završena. Kako smo doznali povrede su i dalje opasne po život, a hematom koji je uklonjen ozbiljno je ugrozio mozak te je jako teško procijeniti kako će se situacija razvijati.

„Stanje je teško, ali nadajmo se da će se situacija popraviti. Naši djelatnici su učinili što je u njihovoj moći, a djevojka se trenutno nalazi u vještačkoj komi, jer joj je neophodno mirovanje i odmor. Ne znamo koliko je štete pričinio hematom, ali nadamo se kako će mladost djevojke (22 godine op.a) pomoći”, izjavila je za vitez.info Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS.

Portal vitez.info će tijekom subote, oko 12,00 sati, donijeti nove, nadamo se pozitivne, informacije o stanju S. Bešo.