Tegeltija: Izmjene izbornog zakona za Travnik koče bošnjački ministri

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija rekao je da Vijeće ministara nema mehanizam da pokrene proceduru izmjene Izbornog zakona u vezi s Mostarom i Travnikom, jer nema podrške ministara iz reda bošnjačkog naroda.

Tegeltija je rekao kako je na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara bio zaključak da se Ministarstvo pravde zaduži za izradu Izbornog zakona u skladu s inicijativom koja je došla iz Doma naroda parlamenta BiH, ali da su ministri iz reda bošnjačkog naroda glasovali protiv u oba kruga glasovanja.

“Zbog nesuglasnosti u Vijeću ministara nije moguće zadužiti Ministarstvo pravde da izradi izmjene ovog zakona”, rekao je Tegeltija odgovarajući na pitanje HDZ-ova zastupnika Nikole Lovrinovića kojeg je zanimalo što je učinjeno po zaključku Doma naroda da se Vijeće ministara zaduži da u što kraćem roku, u skladu s rješenjima u Izbornom zakonu za Grad Mostar, pripremi i u parlamentarnu proceduru upute izmjene i dopune Izbornog zakona za općinu Travnik kako bi se lokalni izbori 2024. godine za tu općinu sproveli po novim izbornim pravilima.

Tegeltija je napomenuo da se prema svakoj inicijativi koja dođe na Vijeće ministara jednako postupa, javila je Srna.