Talentirani osmogodišnjaci NK “Rijeka”

Nogometni klub „Rijeka” iz istoimene Mjesne zajednice u općini Vitez često zovu Veliki klub iz malog mjesta. Razlog tomu su vrlo dobri rezultati koje ovaj klub postiže u Srednjobosanskoj županijskoj ligi, a u nekoliko sezona rezultatima i plasmanom izborili su i drugoligaški status, no zbog neracionalne lige i velikih troškova redovito su odustajali. Klub ima vlastiti sportski kompleks s travnjakom na glavnom terenu koji spada među najkvalitetnije u srednjoj Bosni, što je i razlog da tu, na ljetne pripreme, dolaze poznati klubovi iz BiH i Hrvatske (Dugopolje, Neretva, Šibenik Split…).

Umjesto natjecanja u skupoj drugoligaškoj konkurenciji sve se više pozornosti posvećuje mladim selekcijama, a od prije dvije godine i onim iz kategorije pred natjecatelja, selekcija U – 8 i U – 10.. Ove selekcije vodi nogometni zaljubljenik, dugogodišnji igrač ovoga kluba i premijerligaša NK Vitez, Dario Čerkez Čera. Dječaci, njih više od 40 redovno treniraju na otvorenom i u dvorani, igraju turnire organizirane na području srednje Bosne, a nedavno su, na tradicionalnom Božićnom turniru u Vitezu osvojili prvo (U – 8) i drugo (U – 10) mjesto. U prošloj godini selekcija U – 8 osvojila je još dva turnira a ako se zna da su ti uspjesi postignuti u konkurenciji jačih, bogatijih i poznatijih klubova, onda ta dostignuća imaju i dodatnu vrijednost. A dobar glas se daleko čuje, pa je NK Rijeka dobila poziv da kolibrići (U – 8) ovoga kluba budu sudionici Petog međunarodnog turnira „Trofej Banja Luka 2014″. Ovaj poznati i sve popularniji turnir, na kojemu će nastupiti 16 ekipa iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske, igra se cijeli tjedan a mladi Vitežani će nastupiti 18. i 19, siječnja. To je veliko priznanje NK Rijeka, vrijednom treneru Dariju Čerkezu Čeri i najmlađim, a mnogi tvrde, vrlo talentiranim članovima selekcije U – 8. Bit će to, nema dvojbe, i dodatan poticaj radu s najmlađim u ovom popularnom i vrijednom sportskom kolektivu, na čelu s predsjednikom Antom Šakićem Bolfom.

Kako sada stvari stoje trener Dario Čerkez Čera u Banja luku će voditi: Petra Kolendu, Borisa Baškarada, Tonija Križanca, Luku Ljubića, Maura Petrovića, Luku Tustonju, Franka Žigonjića, Bornu Posleka, Darjana Livančića, Antonija Toljušića, Karla Ninića, Mateja Badrova, Petra Marjanovića, Krešu Tarabu, Tonija Maleša, Viktora Pavlovića i Matijasa Grabovca.