Svjetski poznat slikar, Charles Billich, naslikao Kraljicu Katarinu Kotromanić i povijesni grad Jajce u Srednjoj Bosni

U prisutvu mnogih poznatih lica i uvaženih gostiju, na promociju novih slika u galeriju Charlsa Bilicha u Sidneyu došao je i Veleposlanik Republike Hrvatske u Australiji, Dr. Damir Kusen, te Generalni Konzul RH u Australiji, gospodin Hrvoje Petrušić.
Poznati slikar koji je fasciniran poviješću Hrvata, Srednje Bosne osobito, predstavio je svoje radove na kojima su naslikani Kraljica Katarina Kotromanić i povijesni grad Jajce u Srednjoj Bosni, te na drugoj slici Kralj Tomislav.

Crtati bosanske kraljeve i kraljice nije lako, a čovjek koji živi miljama daleko od Bosne i Hercegovine, predstavio je srce tj. Središnju Bosnu i grad Jajce na svojstven način.

Za Kraljicu Katarinu svi su čuli. Kraljica Katarina Kosača-Kotromanić, žena bosanskog kralja i bana Stjepana Tomaša, proglašena je blaženom, te je članica franjevačkog svjetovnog reda. Za života je podigla nekoliko kapela i crkava: Svetu Katarinu u Jajcu, Presveto Trojstvo u Vrilima kod Kupresa (1447.), franjevački samostan i crkvu Svete Kate u Kreševu i kod Fojnice u Kozogradu kapelu, zatim crkvu sv. Marije u Grebenu (Krupa na Vrbasu), crkvu sv. Marije u „Virbenu“ (Vrbanja, Kotor Varoš) i crkvu svetog Jurja u Jezeru, „koju diže Juraj Vojsalić-Hrvatinić“, te crkvu sv. Katarine na Katini kod Jajca.

Od nedavno za poznatog slikara Charlesa Billica radi žena naše gore list, Alenka Bonić, koja je zadužena za PR i ujedno je zastupnik za Hrvatsku, BiH, Hrvatsku Dijasporu i sve HR medije.

Oni koji su zainetersirani za primjerak slika, Charles Billich daje posebnu ponudu za građane BiH i Hrvatske. Sve informacije i upite možete slati putem e-maila: alenka@billich.com.

Charles Billic ima želju doći u posjet BiH, te prvenstveno obići Srednju Bosnu sa kojom je usitinu fasciniran.

Prethodni članakPetogodišnjoj Almiri iz Viteza potrebna naša pomoć
Sljedeći članakHladnoća nanijela 
štete smilju i malinama, zabilježen pomor pčela…