Svjetski dan štednje obilježen u Vitezu

Svake godine, već tradicionalno, pa tako i ove djelatnici Hypo Alpe Adria Bank u srednjoj Bosni i humanitarnim aktivnostima obilježava 31. listopad, Svjetski dan Štednje.

Naime, kao i ranijih godina poduzeli su niz humanitarnih i darovnih aktivnosti, novčane i druge pomoći udrugama umirovljenika, ustanovama za zbrinjavanje mentalno oboljelih osoba, dječjim vrtićima…! Tako je bilo i u Poslovnici ove banke u Vitezu, gdje je voditeljica Poslovnice, Slavica Ivanković, u srijedu posjetila Hrvatsku bolnicu „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj i svako na taj dan rođeno djetetu darovala sa štednom knjižicom svoje banke, s pologom od 50 KM. Isto tako darivana su novorođenčad u travničkom, bugojanskom, žepačkom i zeničkom rodilištu, a što su učinili predstavnici podružnica u tim gradovima.

Uz to djelatnici Poslovnice u Vitezu, na čelu s voditeljicom Slavicom Ivanković, primili su skupinu mališana i njihovih odgojiteljica koje je predvodila ravnateljica Ljiljana Kovač u okviru njihovih edukativnih aktivnosti i upoznavanja s radom i djelovanjem raznih institucija i organizacija. Mališani su imali priliku razgovarati s djelatnicima banke o štednji i kasicama – prasicama, o „zaradi“ štednjom, o načinu kako se postaje bankar…, i o drugim za njih zanimljivim pitanjima. Bilo je i vrlo zanimljivih i „mudrih“ pitanja mališana, pa su i bankarske tajne ponekad bile na kušnji. Mališane su bankari lijepo ugostili, počastili ih slatkišima i sokovima i prigodno darivali.