Svjetski dan Roma obilježen u Vitezu

Svjetski dan Roma, 8. travnja, na skroman ali prigodan način obilježen je i u Vitezu. To treba zahvaliti vrijednim i agilnim članovima Udruženja „Mladi Romi“ iz Viteza, koje uspješno vodi studentica, Romkinja, Aldina Fafulović.

Naime, u prostoru Gradske galerije u utorak je otvorena izložba fotografija mladog fotografa amatera, Aldina Fafulovića, s tematikom „Život Roma u Vitezu i u BiH“. Uz izložbu u Gradskoj galeriji članovi Forum teatra koji uspješno djeluje u okviru Udruženja „Mladi Romi“, izvedena je zanimljiva predstava  „Prozor“, koja govori o životu mladih Roma i svakodnevnim problemima s kojim se susreću i u situacijama kada za te nastale probleme uopće nisu krivi.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana Roma, članovi KUD-a „Mladi Romi“, osnivača i koreografa, ranije istaknutog plesača u HKD Napredak u Vitezu, Adila Fafulovića, izveli su splet romskih plesova.

Bio je to lijepi kulturni ugođaj kojega je, sa žaljenjem treba konstatirati, pratio (pre)mali broj Vitežana. Opravdanje za slab posjet mogao bi se tražiti u neprikladnom vremenu (12 sati) otvaranja izložbe i pratećeg kulturno-zabavnog programa.

Z. Čilić