Svijet je mali!

Masivnom uporabom interneta uvelike je olakšano poslovanje diljem svijeta. Nije bitno da li se nalazite u Australiji, Japanu, Africi, Brazilu, Sjedinjenim Američkim Državama ili pak u Bosni i Hercegovini, poslovni svijet vam je nadomak ruke.

Kako je naša planeta samo jedno malo globalno selo dokazao nam je slijedeći primjer. Da bi proširio svoje poslovanje i stekao nove partnere, Darijo Bošnjak se odlučio javiti najjačim firmama u svijetu koje se bave digitalnim marketingom. Uporno je slao elektronsku poštu gigantima poput Adobe-a, 77 Agency, Brand Networks Inc, Buddy Media, Dachis Group, HYFN inc, Mingler, Socialbakers i drugima, sve dok nije dobio konkretne odgovore.

Čudo se dogodilo! Od 36 poslanih mailova, 17 firmi je odgovorilu u rekordnom roku od 24 sata. Darija je odmah nazvao gospodin Lior Rozen iz poduzeća inManage sa sjedištem u Tel Avivu, Izrael. Razgovarali su o mogućoj suradnji na podrućju izrade Facebook aplikacija. Nakon toga se javila firma Brend Networks inc, koja je među tri najjače svjetske agencije koje pružaju usluge digitalnog marketinga. Dogovorili su online sastanak preko Skype-a, a Darijo nam je rekao malo više o ovom sastanku i kako je došao na ideju da kontaktira poduzeća koja smo nabrojali.

“Budući da nas je engleski jezik ujedinio u jednu veliku cjelinu odlučio sam pokušati ostvariti nova poznanstva i poslovna partnerstva šaljući elektronsku poštu najjačim poduzećima koja se bave digitalnim marketingom. Na opće iznenađenje odgovori su pristizali jako brzo, u roku od 24 sata. Jutros me kontaktirao gospodin Rozen koji je dio programerskog tima u poduzeću inManage. Pričali smo o mogućoj suradnji na području Facebook aplikacija što bi mogloi biti korisno za poduzeće inManage, naše klijente, klijente naših klijenata te našu agenciju. Slijedeći primjer je doista neobičan te je dokazao da je zemlja jedno maleno, ali dobro povezano globalno selo. Otvarajući svoj mail inbox odmah sam uočio poruku od gospođice Eme Pašić, rodom iz Sarajeva. Ova mlada poduzetna žena je direktorica financijskog odjela u poduzeću Brand Networks Inc, koja je među tri najjače agencije za digitalni marketing. Lista njihovih klijenata je fascinantna, tu se nalaze organizacije i korporacije poput American Express-a, Walmart-a, Starbucks-a, Sony-a i drugi. Ostao sam fasciniran, kako klijentelom tako pristupom gospođice Eme. Odmah sam ju pronašao na Facebooku i dodao u listu prijatelja. Nakon samo sat vremena razgovora(chata na Facebooku) dogovorili smo online sastanak kako bi popričali o mogućoj suradnji. Spojili smo se preko Skype-a i održali mali online sastanak. Gospođici Emi sam pojasnio kako se digitalni marketing tek razvija u Bosni i Hercegovini te da vidimo svoju šansu za poslovni uspjeh na ovim prostorima. Kako bi ostvarili svoje ciljeve potrebna nam je pomoć jedne od najjačih agencija kako bi što bolje obavljali svoj posao i nudili vrhunske usluge. Gospođica Pašić me pozorno saslušala i pojasnila situaciju u kojoj se nalazi poduzeće Brand Networks. Šire se velikom brzinom i otovreni su za suradnju, ali će prije svega pozorno pratiti svaki naš korak i posao koji obavimo. Bit ćemo u kontaktu preko društvene mreže Facebook svaki dan i barem jednom mjesečno zakazati sastanak preko Skype-a. Ako sve bude po planu velika je mogućnost da za godinu dana postanemo službeni partneri, do tada ćemo dobivati vrhunske savjete ove mlade i jako profesionalne poduzetnice. Za kraj bih poručio svim mladim ljudima da se ne ograničavaju ni u kojem slučaju, jer živimo u svijetu koji je pun mogućnosti”, rekao je za vitez.info Darijo Bošnjak.