SVI NA TRIBINE: Vitežani dočekuju Zvijezdu u utakmici sezone

Kada je u pitanju utakmica Vitez – Zvijezda, dva premijerligaška davljenika, mogli bi parafrazirati hamletovsku dilemu „biti ili ne biti…“. Odgovor na to pitanje, na dilemu, tražili smo od stratega Viteza, trenera Valentina Plavčića. „Dileme uopće nema i odgovor je jedan, jedini – „biti“, pobijediti i tako ući u završnicu prvenstva s daleko bolje pozicije nego što je imamo pred ovaj susret“.

Plavčić je također kazao kako su pobjeda nad Drinom i igra u drugom poluvremenu protiv Slobode, vratili raspoloženje u momčad, vjeru da mogu, a želje i htijenja nisu i neće biti upitni. „Kao i za ovu i za sve utakmice koje slijede, za nas su „biti ili ne biti“, kvalifikacijske, no sada smo potpuno usredotočeni  na susret sa Zvijezdom. Domaći teren, navijači…, pa i kvaliteta koja je neosporno na našoj strani, aduti su na kojima gradimo naš optimizam i vjeru u našu pobjedu“, dodao je Plavčić, iako za ovaj susret ne može računati na nekolicinu standardnih prvotimaca. „Jusufbašić i Barišić  neće nastupiti zbog tri žuta kartona, Mladen i Dragan Jurčević te Hrkač zbog ozljeda, a pod velikim je upitnikom i nastup, također zbog ozljede, prvi napadač momčadi, Smriko. Nećemo mi zbog toga kukati, imamo mi vrijedne i kvalitetne zamjene, mada nije lako i jednostavno nadoknaditi ne igranje petorice standardnih prvotimaca. Međutim i u takvoj situaciji  u potpunosti vjerujem u snagu i sposobnosti momčadi i igrača koji će igrati umjesto silom prilika odsutnih prvotimaca“.

Važnost i značaj ove utakmice svjesni i igrači, a pouzdani srednji branič, Stipe Miloš, strijelac jedinog gola na utakmici s Drinom, nakon šest uzastopnih poraza, kaže: „Utakmica sa Zvijezdom za nas je ključna, najvažnija u proljetnom dijelu prvenstva. Jer, neuspjeh u ovom susretu, a to bi bio i neodlučan ishod, za nas bi bio katastrofa. Uvjereni smo, svi odreda, da „katastrofe“ neće biti, takva važnost utakmice nije nam opterećenje nego postrek za borbu, za maksimalan angažman koji neće izostati, a onda ni naša pobjeda“, optimističan je uvijek vrijedni, uporni i sigurni Stipe Miloš.

Iako, još uvijek, nije donio konačnu odluku o startnoj postavi protiv Zvijezde, Trener Plavčić, s određenim ogradama, najavljuje slijedeću jedanaestoricu: Škorić, Livaja, Miloš, Pezo, Branković (Alić), Kapetan, Jurić, Basara, Vidović, Pinjuh (Smriko), Livančić.

Utakmica se igra u subotu, 2. svibnja, s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu u Vitezu.