SVI NA TRIBINE: U subotu gradski derbi FK “Vitez” i NK “Vitez”

Na Gradskom stadionu u Vitezu u subotu, 16. studenog, s početkom u 13 i 30 sati igra se, nakon dugo, dugo vremena, lokalni derbi, ako se tako može nazvati susret dva drugoligaša i imenjaka, FK i NK Vitez.

NK Vitez je godinama stepenicu ili dvije iznad FK Viteza, no i na žalost navijača starijeg i godinama boljeg NK Vitez, vremena se mijenjaju, pa je u ovom susretu favorit domaćin ovoga susreta, FK Vitez. Međutim, staro je pravilo da u ovakvim susretima, lokalnim ili gradskim derbijima, nema favorita, mada je domaćin ovoga susreta daleko iskusnija i fizički jača momčad.

Jer, NK Vitez će i u ovom susretu, u službenom zapisniku, imati čak 13 igrača starosne dobi od 19 ili manje godina, a čak njih sedmorica (Bonić, Petrović, Stipinović, Lujić, Stojković, Ramljak i T. Badrov) su kadeti, imaju tek 16 godina. Dvojica (Kolenda i Babić) su sedamnaestogodišnjaci, dok su Vidović osamnaestogodišnjak a Tirić, Jelavić i Lepir su devetnaestogodišnjaci.  Vrijedno je naglasiti da su pobrojani, izuzev Kolende i Lepira, ponikli u NK Vitez.

I tim mladićima, vrijednim i talentiranim treba daleko veća potpora, u svakom pogledu, nego što je imaju. Na žalost, i cijeli klub, pa tako i ovi mladići, prepušteni sami sebi iako je riječ o najstarijem sportskom kolektivu u Vitezu, osnovanom 1947. godine, s bogatom poviješću i tradicijom.

Ponekad se može čuti, kada je NK Vitez u pitanju, kako nema novaca očito je da ih nema, ali moglo bi se reći – kako za koga i kako za što. No, baš neki veliki novci i nisu potrebni da se dođe na stadion i da se tim vrijednim i talentiranim mladićima da bar ona ljudska, navijačka, verbalna potpora. Na žalost, ni te potpore nema!

Susret dva drugoligaša, FK Vitez i NK Vitez, drugoplasiranog i petoplasiranog na prvenstvenoj ljestvici (28 i 24 boda) igra se u subotu, 16.11. s početkom u 13 sati i 30 minuta..

Prethodni članakFOTO: “Čistačice” napunile kazališnu dvoranu, Vitežani ponovno pokazali humanost
Sljedeći članakJavna tribina u Busovači: “Organiziranje Hrvata kroz Herceg – Bosnu omogućilo je obranu i opstanak “