SVI NA TRIBINE: Nogometaši Viteza danas na Gradskom stadionu dočekuju Rudar

Nogometni klub „Vitez“ nastavlja svoj „put po trnju“. Na žalost, i dalje se jedva sastavlja „kraj s krajem“ (ako se uopće i sastavlja), igrači su nezadovoljni, nekoliko dana čak nisu ni trenirali. U subotu su, nakon više dana bez treninga, igrali u Brekovici protiv istoimenog kluba i izgubili 2:1. Bez ikakve namjere podcjenjivanja bilo koga, pa tako ni mjesto ni klub FK „Brekovica“, i najzagriženiji ljubitelji nogometa i navijači NK Vitez, nikada nisu čuli za ovaj klub (pa i za mjesto Brekovicu) nedaleko Bihaća, koji, eto, pobijediše NK Vitez.

„To je naša stvarnost“, kaže nam sjetno član stručnog stožera NK Vitez, Robert Perković. Kakva je to stvarnost govori i FK „Brekovica“,  klub koji „Vitezu“ nanese još jedan bolni poraz. Tugo naša – nogometna!

Danas tu „našu stvarnost“ potvrđuje i protivnik koji dolazi „Vitezu“ u goste, FK „Rudar“ iz Han Bile, s kojim NK „Vitez“ službenu utakmicu nije odigrao,  ako se potpisnik ovih redaka ne vara, već 50, možda i više godina.

Robert Perković nam kaže kako je „Rudar“, za sadašnje prilike  u kojima se NK Vitez nalazi“, za „našu stvarnost“, i za ligu u kojoj se igra, vrlo dobra momčad, težak protivnik, pa će Vitežanima za pobjedu trebati maksimalan angažman, možda i nešto više od toga. Kada to kažemo, mislimo na podršku navijača koji, nekako, kao i oni koji bi mogli i trebali pomoći, klubu okreću leđa. A „našu (nogometnu) stvarnost“, ružnu i tužnu, promijeniti se može samo zbijenih redova nogometaša i njihovog stručnog rukovodstva, uprave (ako je uopće ima) i ljubitelja nogometa- navijača NK Vitez – te donatora i sponzora.

Malo je to, a nužno, da bi NK Vitez normalno funkcionirao, mali su i novci koji su za to potrebni u ovako slaboj ligi i konkurenciji, da bi se  s perspektivom gledalo na nastavak prvenstva i mogući povratak u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. A valjda to nogometni Vitez zaslužuje.

Utakmica sa „Rudarom“ iz Han Bile igra se danas (srijeda) na Gradskom stadionu u Vitezu s početkom u 15 i 30 sati.