Svi igrači ostaju u Vitezu, dolaze dva provjerena imena?

NK Vitez završio je prvi dio 2016/2017 sezone na 9. poziciji što je sasvim solidan rezultat. Vitežani su igrali sa dosta ‘kratkim’ igračkim kadrom, te je to još jedan pokazatelj dobro odigrane prve polusezone.

Najveći problem u ekipi Viteza bila je svakako realizacija te igra na domaćem terenu. Boris Pavić, koji je predvodio Vitez od početka sezone, iako sa smanjenim financijama u odnosu na prošle sezone uspio je sastaviti respektabilnu ekipu, a dokaz kvalitetnog posla je i odluka Slavena Muse, njegovog nasljednika, da će i u nastavku sezone računati na sve igrače.

Vitežani su do sada osvojili 20 bodova, što je 11 bodova više od opasne zone u kojoj se nalaze Čelik i Olimpic.

Uprava kluba je uvjerena da su igrači i treneri odradili dobar posao, te da opstanak u ligi neće izostati. Da bi se osigurala priča o opstanku Vitez će angažirati još dva ili tri nova provjerena imena iz Premijer lige.

Svakako da je Vitezu prioritet igrač u napadu, a potom još jedan u sredini ili na krilnoj poziciji. Spominje se nekoliko imena kao mogućih pojačanja ovog kluba, a to su, prema pisanju Sportskih novosti, Bibić, Govedarica, Kajkut…

Ono što više od svega brine Upravu kluba jeste nemogućnost ispunjavanja infrastrukturnih uvjeta za narednu sezonu u Premijer ligi. Naime, po predračunu koji je napravljen Vitezu je potrebno cirka 400 000 KM kako bi se stadion osposobio za narednu sezonu, te još nekoliko desetina tisuća za manju rekonstrukciju travnjaka. S obzirom da je stadion u Vitezu “gradski” najveća podrška se očekuje od strane Općine Vitez, ali i od privrednih subjekata iz Viteza i okolice. Da bi se sve stiglo uraditi u zadanom roku radovi bi trebali početi odmah početkom nove godine.

Da li će se sve uspjeti uraditi, te da li će uopće stići potrebna podrška za NK Vitez i Gradski stadion ostaje nam da vidimo.

Prethodni članakRoberto Soldić osvojio titulu
Sljedeći članakBusovača: Počeo Božićni sajam