Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ – društveno odgovorna visokoškolska ustanova

S ciljem pružanja podrške u organizaciji online nastave za osnovce i srednjoškolce, predstavnici FIT-a S/U „VITEZ“ održali su radni sastanak s ministrom obrazovanja u KSB Bojanom Domićem.

Naime, kako bi se što lakše prevazišao i ovaj period, u kojem su poduzete posebne mjere u prevenciji od širenja koronavirusa, između ostalog, održavanje nastave za osnovce i srednjoškolce sada zahtijeva drugačiji pristup, poput već organizirane nastave putem online platforme za naše studente.

Prilkom posjete ministru Domiću, dekan FIT-a S/U „Vitez“ prof. dr. Hadžib Salkić sa saradnicima ponudio je pomoć i podršku u radu, kao i alternativna rješenja za organizaciju online nastave.

„Ponudili smo našu pomoć u odabiru besplatnih platformi za online nastavu, te izradu nekoliko tutorijala o načinu rada na istim. Naravno, tu su i druge alternative: izrada razrednih soba za učenike putem Facebooka, Vibera, WhatsApp-a koji su interaktivnog karaktera“, ističe dekan FIT-a, prof. Salkić.

U ovom kriznom vremenu, kada je neophodno da učenici ostaju u svojim domovima zbog zaštite od koronavirusa, naglasak je stavljen na osiguranje istih uvjeta za sve, ali i pružanje podrške u radu nastavnika i profesora za ovakav vid nastavnog procesa.

Prethodni članakMUP KSB uputio upozorenje osobama koje ne poštuju rješenje o izolaciji
Sljedeći članakVAŽNO: Zabrana kretanja mlađima od 18 i starijim od 65 godina u FBiH