Svetozar Pudarić opteretio proračun općine Vitez!

altNakon što su stigle DHL-om u sve općine nekadašnje Federacije BIH, BH zastave stigle u hrvatske općine, jučer popodne poslane su nazad na adresu Svetozara Pudarića a njegov čin slanja istih među načelnicima hrvatskih općina označen je kao još jedan pokušaj ponižavanja Hrvata u BIH, piše poskok.info.

Zastave su prvi vratili načelnici Neuma, Tomislavgrada i Orašja, potom načelnici općina u ZHŽ-u a nakon njih i ostalih 20 hrvatskih općina u BIH.

Oko ovog čina donesen je zajednički zaključak:

Općine s hrvatskom većinom u BIH imaju dovoljno novaca da si same kupe BH zastave.

Hrvati jesu glasovali za nezavisnu BIH 1.ožujka 92-e godine, no nisu glasovali za majorizaciju Bošnjaka nad njima.

Svetozar Pudarić je dio unitarističke politike koja ubija duh Bosne i Hercegovine, on je nelegalno uzurpirao poziciju na kojoj sjedi i njegove zastave su nelegalne a plaća ih bez pitanja Hrvata i hrvatskim parama.

Kao takve nisu poželjne u hrvatskim općinama.

U pismu koje je poslano skupa sa zastavama, hrvatski načelnici pozvali su Pudarića da ukoliko doista želi osnažiti nezavisnost i suverentitet Bosne i Hercegovine prestane biti dio političkog projekta koji negira konstitutivnost jednog od ti konstitutivna BH naroda, prenosi poskok.info.

Kako doznaje portal vitez.info Svetozar Pudarić je poslao zastavu i općinskom načelniku Viteza, a zanimljivo je da je pošiljka poslana brzom poštom na račun općine Vitez. Tako je općina Vitez dobila zastavu plativši troškove isporuke 11 KM, dok se istodobno u FIS-u duplo veća zastava BiH može kupiti za 8 KM. Sukladno tomu možemo ustvrditi kako je Svetozar Pudarić još jedan u nizu federalnih foteljaša koji u kontinuitetu vrše nasrtaje na proračun općine Vitez.

Da se pogrešno ne razumije, najmanji je problem 11 KM, puno više boli odnos viših razina vlasti prema općini Vitez, koja značajno puni proračune istih, a zauzvrat dobija ništa ili vrlo malo. Na ovo smo ukazivali ranije i svakako ćemo i u narednom periodu.